hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Aydın'da Cumhuriyet'in 96'ncı yılına konserli, ışık ve ses gösterili kutlama

    Aydında Cumhuriyetin 96ncı yılına  konserli, ışık ve ses gösterili kutlama
    expand

    Aydın'da Cumhuriyet'in 96'ncı yılına konserli, ışık ve ses gösterili kutlama

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AYDIN'da Cumhuriyet'in kuruluşunun 96'ncı yıl dönümü akşam fener alayı ve Buray konseriyle devam etti. Atatürk Kent Meydanı'ndaki havada yapılan ışık ve ses gösterisi ise geceye renk kattı.

    Aydın'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle gündüz yapılan kutmalar, akşam da devam etti. Aydın Büşyükşehir Belediyesi, Efeler Belediyesi iş birliğiyle

    Cumhuriyet Yürüyüşü düzenlendi. Zafer Meydanı'nda ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle toplanan binlerce kişi, marşlar eşliğinde Atatürk Kent Meydanı'na yürüdü. Kalabalık, yürüyüş sırasında  500 metrelik dev Türk Bayrağı açtı. Atatürk Kent Meydanı'ndaki havuzda ışık ve ses gösterisi yapıldı.

    Gösteriyi Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da izledi. Ardından sahneye ünlü şarkıcı Buray geldi. Buray, sevilen birçok şarkısını meydanı dolduran dev koroyla birlikte söyledi. Konserin sonunda kalabalığa seslenen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Cumhuriyet coşkusuna ortak olduğumuz tüm Aydınlılarla Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, silah arkadaşlarına ve şehitlerimizi rahmetle andık, gazilerimize şükranlarımızı sunduk. Binlerce Aydınlı kutlamalara ortak olarak Cumhuriyete bağlılığını bir kez daha gösterdi. Cumhuriyetimizin 96'ncı yaşı kutlu olsun" dedi.

    Konser, havaifişek gösterisiyle son buldu.

    AYDIN, (DHA)

    FOTOĞRAF

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow