hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Aydın'da hafta sonu deve güreşi heyecanı yaşanacak

    Aydında hafta sonu deve güreşi heyecanı yaşanacak
    expand

    Aydın'da hafta sonu deve güreşi heyecanı yaşanacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AYDIN'ın merkez ilçesi Efeler'de 22-23 Aralık tarihleri arasında, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek deve güreşlerinde Ege ve mamara Bölgesi'nin çeşitli illerinden gelecek toplam 288 namlı deve mücadele edecek.

    İlk kez 2 gün olarak düzenlenen ve AYTER Alanı'nda yapılacak güreşlerin ilk gününde 144 deve güreşecek. İkinci gün yapılacak şampiyonluk mücadelesi de yine 114 devenin katılımıyla 4'lü turnuva şeklinde gerçekleştirilecek. Turnuvada Küçük Gezen, 1. Rüzgar, Sümer, Ünal Daylak, Kılınçbey, Fındıkçıoğlu, Number One, 2. Karadayı Topuklu Efe, Çılgın Egeli, Çılgın Hasan, Kasırga Atabey, Burakhan, Aybars, Pullu Betül, Köroğlu Külhanbey, 1. Karagözolu ve Semihbey gibi namlı develer kıyasıya mücadele verecek.

    Ege'nin en büyük deve güreşlerinden birini düzenleyecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu "Aydın'da deve güreşleri kültürümüzün ayrılmaz bir parçası. Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak bu kültürümüzün yaşatılması için elimizden gelen her türlü desteği sağlıyoruz. Ege Bölgesi'nin en büyük deve güreşini düzenleyerek de bu önemi göstermiş olduk. Güreşseverler, hafta sonuna yayılan müsabakalarda şampiyon develerin müsabakalarını izleyecek. Tüm Aydınlıları müsabakaları izlemeye davet ediyorum" dedi.

    AYDIN, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow