hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Engelliler ve ilkokula yeni başlayan öğrenciler için şeffaf maske ürettiler

    Engelliler ve ilkokula yeni başlayan öğrenciler için şeffaf maske ürettiler
    expand

    Engelliler ve ilkokula yeni başlayan öğrenciler için şeffaf maske ürettiler

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TÜRK Kızılayı Aydın İl Başkanlığ'ının projesi kapsamında, İzmir Kızılay Toplum Merkezi tarafından üretilen şeffaf maskeler, işitme engelli vatandaşların yanı sıra ilkokula yeni başlayan öğrenciler ve sınıf öğretmenleri tarafından da kullanılacak.

    Türk Kızılay Aydın İl Başkanlığı maskeleri tanıtmak için basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Türk Kızılayı Aydın İl Başkanı Mesut Mezkit, zihinsel engelli çocukların maskeyi ürkütücü bulması nedeniyle maske takmak istemediklerini, işitme engellilerin de maske yüzünden jest, mimik ve dudak okuyamadıkları için iletişim sıkıntısı yaşadıklarını gözlemlediklerini söyledi. Mezkit, "Kovid-19 sebebiyle maske kullanmamız gereken bu dönemde İzmir Kızılay Toplum Merkezimiz yaptığı saha çalışmaları sonucunda; bu süreçte zihinsel ve işitsel engelli bireylerin maske kullanımında sıkıntı yaşadıklarını tespit ettiler. Bu sıkıntıyı gidermek için İzmir Kızılay Toplum Merkezi'ndeki atölyede çalışanlar ve gönüllülerimiz ile ağız kısmı şeffaf olan maskeler ürettik" dedi.

    İLKOKUL BİRİNCİ SINIFLARA VE ÖĞRETMENLERE DAĞITILACAK

    Şeffaf maskelerin işitme engelli vatandaşların yanı sıra ilkokul birinci sınıfa başlayan öğrencilere ve sınıf öğretmenlerine de dağıtılacağını ifade eden Türk Kızılay Aydın İl Başkanı Mesut Mezkit, "İşitme Engelli Derneklere dağıttık, çok ilgi gördü, Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüyle görüştük, birinci sınıflara ve sınıf öğretmenlerine daha rahat iletişim kurabilmeleri için şeffaf maske dağıtacağız. Okulla yeni tanışan çocuklarımızın ses, mimik ve jest hareketlerini kolay görebilmelerini sağlamak istiyoruz. Rehabilitasyon merkezlerinde ki çocuklarımıza da dağıtmayı planlıyoruz" diye konuştu.

    GAZETECİLERE DE DAĞITIMI GERÇEKLEŞECEK

    Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı işbirliği ile basın mensuplarına da bu özel maskelerden dağıtmayı da planladıklarını belirten Mezkit, "Gazeteci arkadaşlarımızın röportaj yaparken işitme engelli vatandaşlarımızla kolay iletişim kurabilmelerini sağlamak, bu yönde farkındalık oluşturmak istiyoruz.

    Ayrıca gazetecilerimizin talep etmesi halinde işaret dili kursu açılmasını sağlayacağız. Bunun için Halk Merkezi'yle görüşmelerimiz devam ediyor. İşaret dili kursu açılmasını sağlayarak gazetecilerin bu süreçte işitme engelli vatandaşlarımızla daha iyi iletişim kurmalarını sağlamayı hedefliyoruz" diye konuştu.

    Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semra Şener de projeyi hayat geçirenlere teşekkür etti.

    Cemal YILDIRIM / AYDIN, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow