hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Haluk Levent'ten Minik Alperen için destek çağrısı

    Haluk Leventten Minik Alperen için destek çağrısı
    expand

    Haluk Levent'ten Minik Alperen için destek çağrısı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kadir ÖZEN- Burhan CEYHAN / AYDIN, (DHA) - AYDIN'ın İncirliova ilçesinde yaşayan ve 'dirençli epilepsi' teşhisi konulan 16 aylık Alperen Orgin'in hastalığın kalıtımsal sebebini tanımlamak için yapılması gereken 'Tüm ekzom dizi analizi' (WES) testi için ihtiyaç duyulan 5 bin TL'nin bulunması için AHBAP Genel Başkanı ve Rock müzik şarkıcısı Haluk Levent, kurucusu olduğu AHBAP Platformu'nun üyelerine destek çağrısı yaptı.
    Cumhuriyet Mahallesi'nde yaşayan Aliye (30) ve Kemal Orgin (39) çiftinin o dönemde 7 aylık olan bebekleri Alperen Orgin, 19 Aralık 2018 tarihinde mama yediği sırada rahatsızlandı ve dili boğazına kaçtı. Bir firmada asgari ücretle kamyon şoförlüğü yapan Kemal Orgin, oğlunun içine kaçan dilini eliyle çıkardı. Kendi imkanlarıyla minik Alperen'i doğduğu özel hastaneye götürdü. Burada nöbet geçirmesi ve dilinin sürekli içeri kaçması nedeniyle Alperen, Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Doktorlar çocuğun 'dirençli epilepsi' hastası olduğu teşhisini koydu. 9 aydan beri hastanelerden eve gelemeyen Orgin çiftinin minik oğullarının hastalığının kalıtımsal sebebinin tanımlanması için özel bir laboratuvarda, WES testinin yapılıp, kök hücreye inilmesi gerekiyor. Ancak bu test için gerekli olan 5 bin TL temin edilemeyince minik Alperen'in tedavisi yapılamadı.
    DHA'nın minik Alperen ile ilgili haberini okuyanlar, AHBAP Platformu kurucusu, rock müzik şarkıcısı Haluk Levent'e sosyal medyadan konuyu iletti. Durumu öğrenen Haluk Levent ise, 'Aydın AHBAP, haydi canlarım' diyerek, platform üyelerine Alperen Orgin'e destek çağrısı yaptı.
    FOTOĞRAFLI

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow