hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    200 kilogram katı atık topladılar

    200 kilogram katı atık topladılar
    expand

    200 kilogram katı atık topladılar

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AYDIN'ın Kuşadası ilçesinde, Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü (TİM) ekiplerinin kent merkezindeki Kese Dağı mevkiinde yaptığı çalışmada yaklaşık 200 kilogram atık toplandı. Toplanan atıklar geri dönüşüme gönderildi.

    Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kuşadası'nda belediye ekipleri temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. TİM ekipleri rutin çalışmalarının yanı sıra kentin farklı noktalarında detaylı temizlik işleri de yapıyor. Son olarak kent merkezinde bulunan Kese Dağı'nı temizleyen ekipler yaklaşık 200 kilogram katı atık topladı. Toplanan yiyecek ambalajından pet şişeye, otomobil lastiğinden çeşitli mutfak araç gereçlerine kadar birçok atık geri dönüştürülmek üzere Kuşadası Belediyesi Ambalaj Atığı Toplama ve Ayırma Tesisi'ne gönderildi.

    ‘ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR’

    Temiz bir çevre hedefiyle yürüttükleri çalışmalara aralıksız devam ettiklerini belirten Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, "Kuşadası muhteşem doğasıyla her yıl 100 binlerce yerli ve yabancı turistin tercih ettiği önemli bir ilçe. Bu ilçenin yöneticileri olarak bize düşen en önemli görev doğamızı korumak ve çevremizi temiz tutmak. Ekiplerimiz bu hedefle gece gündüz çalışmalarını sürdürüyorlar. Son olarak kentimizin en önemli noktalarından Kese Dağı, Temizlik İşleri Müdürlüğü personelimiz tarafından köşe bucak temizlendi. Çalışmada toplanan 150 poşet yani yaklaşık 200 kilogram katı atık toplanıp, geri dönüştürüme gönderildi" diye konuştu.

    KUŞADASI, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow