hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kadıkalesi'ne kazı evi ve ziyaretçi merkezi kurulacak

    Kadıkalesine kazı evi ve ziyaretçi merkezi kurulacak
    expand

    Kadıkalesi'ne kazı evi ve ziyaretçi merkezi kurulacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AYDIN'ın Kuşadası Belediyesi, ilçesindeki Kadıkalesi kazı alanında,  ziyaretçilerin karşılanıp bilgilendirileceği bir kazı evi ve ziyaretçi merkezi kurmak üzere çalışmalara başladı. CHP'li Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel "Bölge tarihi açısından büyük bir kültürel miras olan Kadıkalesi'ni Kuşadası turizmine kazandıracağız" dedi.

    Kuşadası Belediyesi, kentin tarihsel değerlerini korumak ve kültür turizmi alanında kullanmak üzere sürdürdüğü çalışmalar kapsamında, Kadıkalesi-Anaia Höyüğü'nde 2001 yılından bu yana sürmekte olan kazı çalışmalarının ve bölgenin tarih öncesi kültürünün anlatılacağı bir kazı evi ve ziyaretçi merkezi kurmak amacıyla harekete geçti. Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) iş birliğinde sürdürülen 'Türkiye Turizminde Yeni Bir Uğrak Yeri: Kuşadası Kadıkalesi/Anaia Liman Kalesi (Anıtsal Kilisenin Ziyaretçiye Açılması) Projesi' doğrultusunda yapılan çalışmalar kapsamında Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, İzmir'in Bornova ilçesi Belediyesi tarafından Yeşilova Höyüğü'nde inşa edilen kazı evi ve ziyaretçi merkezini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

    Başkan Ömer Günel'e ziyaretinde Kadıkalesi Kazı Başkanı Prof. Dr. Zeynep Mercangöz, Kuşadası Belediyesi Uluslararası İlişkiler ve AB Merkezi Koordinatörü Ayşe Şerifoglu ile Etüt ve Proje Müdürlüğü'nden Mimar Yıldız Yavuz eşlik etti. Yeşilova Höyüğü Kazı Başkanı Doç. Dr. Zafer Derin ve Bornova Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Yasin Barut'tan kazı evi ve ziyaretçi merkezi ile ilgili olarak bilgi alan Başkan Ömer Günel, kazı alanını gezdi.

    'KADIKALESİ'NE DESTEĞİMİZ SÜRECEK'

    Başkan Ömer Günel, Kadıkalesi'nin bölge tarihi açısından çok büyük ve önemli bir miras olduğunu belirtip, "2001 yılından bu yana Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü'nden Prof. Dr. Zeynep Mercangöz başkanlığında sürdürülen kazı çalışmaları ile Kadıkalesi'nin Prehistorik Dönem'den Osmanlı İmparatorluğu'na kadar uzanan zaman aralığı içerisinde iskan gören çok önemli bir arkeolojik alan olduğu anlaşıldı. Kuşadası Belediyesi olarak, bir yandan bu alandaki tarihsel ve kültürel değerleri gün yüzüne çıkaracak çalışmalara teknik ve lojistik destek vermeyi sürdürürken bir yandan da Kadıkalesi'ni ziyarete açmaya ve turizme kazandırmaya yönelik çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu amaçla Bornova Belediyesi tarafından inşa edilen Yeşilova Höyüğü Kazı Evi ve Ziyaretçi Merkezi'ni ziyaret ederek hocalarımızla görüş alışverişinde bulunduk. En kısa süre içerisinde Kadıkalesi'ni Kuşadası turizmine kazandıracağız" dedi.

    Eşber OKAYER / KUŞADASI (Aydın), (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow