hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kuşadası AKUT, doğal afetlerde drone'la tarama yapabilecek

    Kuşadası AKUT, doğal afetlerde dronela tarama yapabilecek
    expand

    Kuşadası AKUT, doğal afetlerde drone'la tarama yapabilecek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KUŞADASI Belediye Başkanı Ömer Günel, AKUT Kuşadası Temsilciliği üyeleriyle bir araya geldi. Başkan Günel, temin edilen bir drone'u arama- kurtarma faaliyetlerinde kullanılması için dernek üyelerine teslim etti.

    Kuşadası Belediye Başkanı CHP'li Ömer Günel, Türkiye'de yürütülen arama- kurtarma faaliyetlerine katkı sunan AKUT'un Kuşadası Temsilciliği'ne teknik ekipman desteğinde bulundu. Başkanlık makamında AKUT üyeleriyle bir araya gelen Başkan Günel, ekip lideri Tağmaç Saraçoğlu'na kurtarma operasyonlarında havadan araziyi hızlı şekilde taramalarını sağlayacak drone hediye etti. İş insanları Ercan Karadoğan ve Çağlayan Karadoğan'ın destekleriyle temin edilen drone, 8 kilo metre menzile sahip ve tek seferde 1.5 saat uçabiliyor.

    Kuşadası Belediyesi olarak AKUT'un faaliyetlerini yakından takip ettiklerini belirten Başkan Günel, "AKUT Türkiye genelinde yürüttüğü başarılı operasyonlarla bugüne kadar birçok can kurtardı. Yardım talep eden herkesin imdadına koşan, faaliyetlerinde disiplinli, standartları yüksek ekip ve ekipmanlar kullanan AKUT'un her zaman yanında olmaya devam edeceğiz" dedi. AKUT Ekip Lideri Tağmaç Saraçoğlu ise Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel'e yaptığı ekipman desteğinden dolayı teşekkür ederek, belediye personelinden gönüllü olacak kişilere eğitim vermeye hazır olduklarını ifade etti.

    KUŞADASI (Aydın), DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow