hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kuşadası Belediyesi'nden Kadıkalesi kazılarına önemli destek

    Kuşadası Belediyesinden Kadıkalesi kazılarına önemli destek
    expand

    Kuşadası Belediyesi'nden Kadıkalesi kazılarına önemli destek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AYDIN'ın Kuşadası Belediyesi ile Kadıkalesi Kazı Başkanlığı arasında 'Ortak Hizmet Protokolü' imzalandı. Protokole göre belediye, Kadıkalesi'nde yürütülen kazı çalışmalarına ayni yardımda bulunmaya devam edecek.

    Prehistorik dönemden Osmanlı'ya kadar uzanan zaman diliminde yerleşim alanı olarak kullanılan Kadıkalesi-Anaia Höyüğü'ndeki bilimsel çalışmalara desteğini sürdürme kararı alan Kuşadası Belediyesi, Kadıkalesi Kazı Başkanlığı ile Ortak Hizmet Protokolü imzaladı. Başkanlık makamında düzenlenen imza törenine; Belediye Başkanı CHP'li Ömer Günel ile 2001 yılından bu yana Kadıkalesi Kazı Başkanlığı görevini üstlenen Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynep Mercangöz katıldı. Protokole göre; Kuşadası Belediyesi, kazı çalışmalarına teknik ve lojistik destek vermeyi sürdürecek.

    'BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR'

    Kuşadası'ndaki tarihi ve bilimsel çalışmaları her zaman önemsediklerini belirten Başkan Günel, "Kadıkalesi, ilçemizin en değerli tarihsel ve kültürel hazinelerinden birisi. Bu bağlamda bölge tarihinin gün yüzüne çıkarılması açısından Kadıkalesi'ndeki kazı büyük önem taşıyor. Prof. Dr. Zeynep Mercangöz ve ekibine özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

    Prof. Dr. Zeynep Mercangöz ise Kuşadası Belediyesi'nin verdiği destek sayesinde kazı çalışmalarının hızlanacağını ifade etti.

    Eşber OKAYER / KUŞADASI (Aydın),(DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow