hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kuşadası devler ligine geri dönüyor

    Kuşadası devler ligine geri dönüyor
    expand

    Kuşadası devler ligine geri dönüyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AKDENİZ'in kruvaziyer turizmindeki en önemli limanlarından Aydın'ın Kuşadası ilçesi, 2020 yılı içerisinde ağırlayacağı birbirinden önemli ultra lüks yolcu gemileriyle devler ligine geri dönmenin mutluluğunu yaşayacak. Kuşadası'ndaki limanın Genel Müdürü Aziz Güngör, "Kuşadası'na 2020'de 300'ün üzerinde kruvaziyer gemisiyle 350 bin turistin ayak basmasını bekliyoruz" dedi.

    Türkiye'de kruvaziyer turizminin önde gelen adresi Kuşadası, üzerindeki kara bulutları dağıttı. Kuşadası Belediyesi'nin yurt dışında yürüttüğü planlı tanıtım çalışmaları ve katıldığı fuarlar sayesinde yeniden Akdeniz'in parlayan yıldızı olan kent, dünya genelinde 35 milyar dolarlık bir piyasaya sahip olan yolcu gemilerinin 2020 yılında yeniden uğrak mekanı olacak. Kuşadası Limanı'na mayıs ayından itibaren daha çok Amerikalı zengin turistlerin seyahat etmeyi tercih ettiği 'Sirena', 'Voyager', 'Riviera' ve 'Voyager Splender' gibi ultra lüks yolcu gemileriyle binlerce turist yağacak.

    Kuşadası'nın kruvaziyer turizminde artık kötü günleri geride bıraktığını belirten limanın Genel Müdürü Aziz Güngör, "Kuşadası Limanı'na 2020'de 300'ün üzerinde kruvaziyer gemisiyle 350 bin turistin ayak basmasını bekliyoruz. Ancak bu rakam daha da artabilir. Çünkü şirketlerin Kuşadası'nın da içinde bulunduğu Doğu Akdeniz kruvaziyer pazarına, dünyada hızla yayılan koronavirüs nedeniyle gemileri kaydırdığını görmekteyiz. Bu kapsamda Kuşadası, 2020'de beklenenin üzerinde gemi ve yolcu sayısına ev sahipliği yapabilir" dedi.

    Belediye Başkanı Ömer Günel ise, "Kentimiz son yıllarda kruvaziyer sektöründe büyük bir sıkıntı yaşamaya başlamıştı. Hak etmediğimiz sefer iptalleri gerçekleşmiş bu da esnafımızın zor günler geçirmesine neden olmuştu. Kuşadası Belediyesi olarak elimizdeki tüm imkanları kullanıp yurt dışındaki fuarlara katılarak kentimizi en iyi şekilde kruvaziyer şirketlerine tanıttık. Bu çabalarımız meyvesini bu yıl vermeye başladı. Dünyanın en önemli yolcu gemileri Kuşadası'nı tekrar sefer listelerine ekledi. Kuşadası, sahip olduğu cazibe merkezleri Efes Antik Kenti ve Meryem Ana Evi gibi tarihi destinasyonlara yakınlığı nedeniyle vazgeçilmez bir turizm kenti. En büyük hedefimiz kruvaziyer turizmindeki pazar payımızı artırmak" diye konuştu.

    Eşber OKAYER / KUŞADASI (Aydın), (DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow