hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kuşadası Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde yenileme çalışması

    Kuşadası Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde yenileme çalışması
    expand

    Kuşadası Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde yenileme çalışması

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AYDIN Büyükşehir Belediyesi ile Kuşadası Belediyesi, yıl boyunca 2 bine yakın kedi ve köpeğe ev sahipliği yapan Kuşadası Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde yenileme çalışması başlattı. Hayvanların yaşam alanlarını düzenleyerek daha sağlıklı ve güvenli bir ortam yaratmak amacıyla sürdürülen çalışmalar hayvan severler tarafından memnuniyetle karşılandı.

    Kirazlı Mahallesi'nde yer alan Kuşadası Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde bakım ve onarım çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Kuşadası Belediyesi ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda ilk olarak hayvanların barındığı alanların hava koşulları nedeniyle zamanla yıpranan demirleri yenileri ile değiştirilip, boyandı. Çalışmalar kapsamında ayrıca barınakların çatıları yenilendi ve yaşam alanları detaylı bir biçimde temizlenerek dezenfekte edildi. Yıl boyunca 2 bine yakın kedi ve köpeği ağırlayan, sunduğu kısırlaştırma, sahiplendirme ve tedavi hizmeti ile önemli bir işlevi yerine getiren merkezin kanalizasyon alt yapısı da kısa süre içerisinde Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'ne bağlı ekipler tarafından yenileneceği bildirildi.

    425 SOKAK HAYVANI SICAK YUVAYA KAVUŞTU

    Öte yandan, Kuşadası Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ndeki, hayvanlardan geçen yıl toplam 245 kedi ve köpeğin sahiplendirildiği bildirildi. Merkezde ayrıca 1284 köpek ile 1643 kedinin gerekli tedavileri ve kontrolleri yapıldığı, 510 köpek ile 1215 kedinin kısırlaştırılıp tekrar doğal ortamlarına bırakıldığı belirtildi.

    Sokağında yaşayan kedileri aşılatmak için Kuşadası Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne getiren hayvan sever Emine Kozak, sokak hayvanları için verilen hizmetlerden çok memnun olduğunu söyledi. Kozak, "Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin çalışmasından çok memnunum. Hastalanan sokak kedilerini barınağa getirerek rahatlıkla tedavi ettirebiliyoruz. Aşılarını ve kısırlaştırma işlemlerini de yaptırabiliyoruz. Hizmetlerin en güzelini bu merkezde alıyoruz. Çalışanlar bizimle çok yakından ilgileniyor" dedi. Kozak, merkezdeki yenileme çalışmalarının kendilerini memnun ettiğini de söyledi.

    KUŞADASI (Aydın), (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow