hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kuşadası'nda 16 kadın ressamdan karma sergi

    Kuşadasında 16 kadın ressamdan karma sergi
    expand

    Kuşadası'nda 16 kadın ressamdan karma sergi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AYDIN'ın Kuşadası ilçesinde, 16 kadın ressamın 40 eserinin yer aldığı 'Bir Güne Kadın mı Dediniz' isimli karma resim sergisi açıldı.

    Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında, 'Bir Güne Kadın mı Dediniz' adı altında açılan resim sergisine ilgi büyük oldu. Serginin açılışı düzenlenen kokteyle gerçekleştirildi. Serginin açılışını Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Oğuzhan Turan ile Kuşadası Altın Güvercin Kültür Sanat ve Tanıtım Vakfı (KUSAV) Başkanı Levent Köylü birlikte yaptı. Kuşadası Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin verdiği destekle gerçekleştirilen sergide, 16 kadın ressamın çeşitli teknikler kullanarak hazırladıkları 40 eser yer aldı.

    'GURUR DUYUYORUZ'

    Kadınların hayatın her alanında olduğu gibi resim sanatında da önemli işler başardıklarını gördükleri için çok mutlu olduklarını belirten Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Oğuzhan Turan, "Dünya tarihine yön veren devrimleri başlatanlar hep sanatçılar olmuştur. Bizler kadın sanatçıların sağlayacağı katkılarla toplumun her zaman olumlu yönde gelişeceğine inanıyoruz. Bu bağlamda kadınlarımızın siyasal, kültürel ve sanatsal alanlardaki faaliyetlerinin artması için elimizden geleni yapıyoruz. Kuşadası her zaman kadın dostu bir kent olacak. Böylesine anlamlı bir sergiye ev sahipliği yaptığımız için gurur duyuyoruz" dedi.

    8 Mart'a kadar açık kalacak olan sergi, 08.30-17.30 saatleri arasında gezilebilecek.

    Eşber OKAYER / KUŞADASI (Aydın), (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow