hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kuşadası'nda can dostların yuvaları kışa hazır

    Kuşadasında can dostların yuvaları kışa hazır
    expand

    Kuşadası'nda can dostların yuvaları kışa hazır

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aydın'ın Kuşadası ilçesindeki çeşitli noktalara, havaların soğumaya başlaması ile, belediye tarafından sokak hayvanları için toplam 232 kedi evi, 50 de köpek evi yerleştirildi. Kuşadası Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, kentin farklı noktasındaki mama ve su kaplarının bakımlarını da yaptı.

    Sokak hayvanlarını kent yaşamının ayrılmaz bir parçası olarak gören ve bu alanda yürüttüğü çalışmalarla dikkat çeken Kuşadası Belediyesi, pandemi tedbirleri nedeniyle kapanan işletmeler tarafından beslenen sokak hayvanlarının soğumaya başlayan havaların da etkisiyle mağdur olmaması için gerekli tedbirleri almaya başladı. Parklar ve yeşil alanlar başta olmak üzere kentin 232 noktasına kedi evi, 50 noktasına ise köpek evi yerleştirildi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, mevcut kedi ve köpek evlerinin bakım ve onarımını da yaptı. Belirli aralıklarla temizlenerek su ve mama takviyesi sağlanan su ve mama kapları ile mamamatikler ise bakımdan geçirildi.

    DUYARLILIK ÇAĞRISI

    Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, sokak hayvanlarının korunmasının önemine dikkat çekerek "Bir kentin çağdaşlık düzeyi sokak hayvanlarına nasıl muamele edildiği ile yakından ilişkilidir. Türkiye'nin en önemli turizm kentlerinden olan Kuşadası, çağdaş insanların yaşadığı bir kenttir. Biz Kuşadası Belediyesi olarak can dostlarımız olarak gördüğümüz sokak hayvanları için elimizden gelen tüm çabayı sarf ediyoruz. Hemşehrilerimizin de bu konuda gerekli duyarlılığı göstererek, havaların soğumaya başladığı bugünlerde sokakta yaşayan canlarımızı yalnız bırakmayacaklarına inanıyoruz" dedi.  

    KUŞADASI, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow