hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kuşadası'nda istihdam seferberliği

    Kuşadasında istihdam seferberliği
    expand

    Kuşadası'nda istihdam seferberliği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AYDIN'ın Kuşadası ilçesinde gerçekleştirilen istihdam seferberliği toplantısında, turizm paydaşlarına ve işçi istihdam eden işyeri sahiplerine yönelik ek istihdam teşvik paketleri hakkında bilgilendirme yapıldı.

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı 'Milli İstihdam Seferberliği' kapsamında İŞKUR Aydın İl Müdürlüğü ve SGK Aydın İl Müdürlüğü, Kuşadası Ticaret Odası toplantı salonunda bilgilendirme toplantısı yaptı. Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel, SGK Aydın İl Müdürü Zeynep Yılmaz, İŞKUR Aydın İl Müdürü Rahmi Terzi, Ticaret Odası Meclis Başkanı Ahmet Şengel, turizmciler ve işverenler toplantıya katıldı. Vali Köşger, turizm sektörünün temsilcilerine ve işverenlere teşekkür ederek, Türkiye'nin bir ateş çemberi ortasında olduğunu söyledi. Kuşadası'nda 2019 yılında turizmde beklentinin yükseldiğini belirten Valisi Köşger, "Yapmış olduğum incelemeler neticesinde rezervasyonların bir önceki seneye göre daha da artığını, kurvaziyer turizminin de bir önceki yıla göre daha da artacağını belirtmek isterim. Bu gelişmelerinde istihdamı artıracağına inanıyorum. Bu noktada turizmci hemşerilerimizin devletin sağladığı imkanlardan da fazlasıyla istifade etmesi noktasında, bu ayın sonuna kadar ben bin istihdam taahhüdünde bulunmaları, arkasından da şehrimizle ilgili 25 ila 30 bin aralığında artı istihdam olacağı kanaatini taşıyorum. Buna hemşerilerimizin katkı sağlayacağına en ufak bir kuşkumuz yok" dedi.

    Konuşmaların ardından SGK Aydın İl Müdürü Zeynep Yılmaz, İŞKUR Aydın İl Müdürü Rahmi Terzi ek istihdam teşvik paketi konusunda çıkan yasalar hakkında bilgiler aktarıp, 2019 istihdam seferberliği 2019 destek istedi. Katılımcılardan gelen soruları cevaplandırdı.

    Latif SANSÜR / KUŞADASI (Aydın), (DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow