hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kuşadası'nda personele koronavirüs eğitimi

    Kuşadasında personele koronavirüs eğitimi
    expand

    Kuşadası'nda personele koronavirüs eğitimi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AYDIN'ın Kuşadası Belediyesi, personeli için koronavirüs hakkında bilinmesi gerekenlerle ilgili eğitim semineri düzenledi.

    Belediye Encümen Salonu'nda Sağlık İşleri Müdürlüğü'nce gerçekleştirilen koronavirüs seminerine, birimlerde görevli personel ile müdürler katıldı. Yaklaşık 45 dakika süren seminerde, Sağlık İşleri Müdürlüğü Eğitim Hemşiresi Gülsün Nourouzi Panah, virüsten korunma yolları hakkında önemli bilgiler verildi.  Panah, "Virüsün neden olduğu hastalık, damlacık enfeksiyonu ile solunum sistemine girdikten sonra hasta kişilerden öksürme yoluyla diğer kişilere bulaşıyor. Elde edilen verilere göre özellikle 60 yaş üzerindekilerde ölümcül etkisi çok yüksek. Ayrıca bağışıklık sistemi zayıf olanlar ile hamilelik dönemindeki kadınlar risk altında. Virüsten korunmak için kalabalık mekanlar ve toplu taşıma araçlarında mümkün olduğunca yakın temastan kaçınmamız gerekiyor. Yaşadığımız ve çalıştığımız ortamı hijyenik tutmak da çok önemli. Virüse karşı ellerin 20 saniye boyunca sık sık yıkanması, kolonya kullanılması ile maske takılması korunma yollarının başında geliyor" dedi.

    Kuşadası Belediyesi personeline verilen eğitim seminerinden sonra Sağlık İşleri Müdürlüğü'nde görevli ekipler, birimleri tek tek dolaşarak çalışanlara maske dağıttı. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel'in talimatıyla alınan 1500 maske, 'Güvercin Masa', 'Temizlik İşleri' ve 'Zabıta Müdürlüğü' gibi mesaisinin büyük kısmını sahada geçiren ve insanlarla yoğun temas kuran birim çalışanlarından başlanarak tüm personele takmaları için dağıtıldı.

    Eşber OKAYER / KUŞADASI (Aydın), (DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow