hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kuşadası'nda tarihi kervansarayda ramazan eğlencesi

    Kuşadasında tarihi kervansarayda ramazan eğlencesi
    expand

    Kuşadası'nda tarihi kervansarayda ramazan eğlencesi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KUŞADASI (Aydın), (DHA) - AYDIN'ın Kuşadası ilçesinde, ramazan ayı nedeniyle Belediye tarafından Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı'nda eğlence programı düzenlendi. Tasavvuf müziği dinletisi, sema gösteri, dans ve sihirbazlık ve tiyatro gösterilerine yer verilen program, Kuşadalılara keyifli saatler yaşattı.

    Kuşadası Belediyesi'nin 11 ayın sultanı ramazan nedeniyle düzenlediği eğlence programının ilkine Öküz Mehmet Paşa Kervansaray'ı ev sahipliği yaptı. Ramazan coşkusunun yaşandığı etkinlik tasavvuf dinletisiyle başladı. Ardından semazen gösterisi sunuldu. Ramazan eğlencesi programında ayrıca Aşuk ile Maşuk oyunu, kanto, komedi dans üçlüsü ve sihirbazlık gösterileri sahnelendi. Hacivat ile Karagöz oyunundaki komik diyaloglar da çocukları kahkahalara boğdu. Eğlence boyunca katılımcılara ramazan şerbeti, çocuklara ise patlamış mısır ve pamuk şeker ikram edildi. Ramazan eğlencelerinin ikincisinin 4 Nisan'da saat 20.30'da Güzelçamlı Mahallesi'nde düzenleneceği bildirildi.

    Eğlence programında konuşma yapan Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Remzi Çengel, "Ramazan ayının tüm İslam alemine ve dünyamıza sağlık, mutluluk ve bereket getirmesini diliyorum. Gün aşırı düzenleyeceğimiz ramazan eğlencelerine herkesi bekliyoruz" diye konuştu. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow