hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kuşadası'nda turizmciler, 2020'ye umutla bakıyor

    Kuşadasında turizmciler, 2020ye umutla bakıyor
    expand

    Kuşadası'nda turizmciler, 2020'ye umutla bakıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AYDIN'ın Kuşadası ilçesindeki turizm temsilcileri geçen yıl iyi bir sezonun geçtiğini, bu sezonda umutla baktıklarını söyledi.

    Kuşadası'ndaki turizm sektörünün önde gelen temsilcileri, geçen yıl hakkında konuşup, 2020 için beklentilerini dile getirdi. Kuşadası Otelciler ve Yatırımcılar Derneği (KODER) Yönetim Kurulu Başkanı Tacettin Özden, "Turizm açısından 2019 yılı iyi geçti. Thoomas Cook'un iflas etmesi sektörde kısa süreli bir moral bozukluğuna yol açtı. Ancak bu durum çabuk atlatıldı. 2020 verilerine baktığımızda umut verici bir tablo karşımıza çıkıyor. Şu ana kadar rezervasyon akışları çok iyi" dedi. KODER Başkanı Özden, "Kuşadası 2019'da iyi bir turizm sezonu geçirdi. Genel olarak herkes durumdan memnun. İngiliz seyahat acentası devi Thoomas Cook'un batması hepimizin moralini bozdu. Ancak yaralarımızı sarmaya başladık. 2020 verilerine baktığımızda umut verici bir tablo karşımıza çıkıyor. Tur operatörleri bu sezon için kapasitelerini artırdı. Otel rezervasyonlarında da gözle görülür bir artış var. Bunun dışında pazarın yeni aktörleriyle birlikte 2020 sezonunun her açıdan olumlu geçeceğini düşünüyorum" diye konuştu. Türkiye ve Kuşadası'na daha nitelikli ve zengin turistin gelmesinden yana olduklarını ifade eden Özden, "Kuşadası'nı 2019 sezonunda ziyaret eden yabancı misafirlerimiz günde ortalama 67-68 dolar harcama yaptı. İspanya'nın turistik kentlerinde bu rakam 100 dolar seviyesinde. Eğer 2020 yılında günlük 70-75 dolar para bırakan turist hedefine ulaşırsak çok daha iyi bir sezon geçiririz. Turizm sektöründeki istihdam da böylece artar" dedi.

    'TOPARLANMA SÜRECİNE GİRDİK'

    Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Kuşadası Bölge Temsil Kurulu Başkan Yardımcısı Deniz Köse ise Türkiye genelinde ülke turizminin oldukça kötü geçen 2016 yılından sonra toparlanma sürecine girdiğini söyledi. Acentacılar olarak 2020'de Kuşadası iç pazarına yönelik önemli bir hareketlenme beklediklerini kaydeden Köse, "Dış pazarda Avrupa'dan gelecek turist sayısında 2019'a göre bir nebze olsun kıpırdanma yaşanabilir. Kuşadası önceden sahip olduğu marka kent kimliğine yavaş yavaş dönmeye başladı. Tek sıkıntımız ilçeye yeni tesis kazandıracak yatırımcıların çekilmesi" dedi.

    Eşber OKAYER / KUŞADASI (Aydın), (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow