hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tarihi kentte bilgi yarışması

    Tarihi kentte bilgi yarışması
    expand

    Tarihi kentte bilgi yarışması

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AYDIN'ın Didim ilçesindeki Milet Antik Kenti'ndeki tiyatroda, 'Aydın'ın Kültürel Değerleri' konulu bilgi yarışması düzenlendi. Vali Yavuz Selim Köşger'in de sorular yönelttiği yarışmada başarılı öğrenciler ödüllendirildi.

    Yunan filozof, felsefe ile bilimin öncüsü olarak adlandırılan Miletli Thales'in doğduğu ve öldüğü yer olan Didim'deki Milet Antik Kenti'nde, Aydın'ın tarihi ve kültürel değerleri konulu bilgi yarışması düzenlendi. Didim Kaymakamlığı'nın öncülüğünde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen bilgi yarışmasına, Aydın'ın 14 ilçesinden lise öğrencileri katıldı. Vali Yavuz Selim Köşger, AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, Didim Kaymakamı Mehmet Türköz, Belediye Başkan Vekili Gül Ülker, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, belediye meclisi üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcileri ile okul idarecileri ve öğrenciler izledi.

    Açılış konuşmalarının ardından yarışmaya geçildi. 14 okulun katıldığı yarışmada öğrenciler, jürinin karşısına çıktı. Her bir soru için 1 dakika süre verildi. 20 sorunun ardından puanları eşit olan 4 okul için ise yedek sorular soruldu. Yedek sorular sonucu Aydın Sosyal Bilimler Lisesi birinci, Didim Esra Karakaya Anadolu Lisesi ikinci, Karpuzlu Anadolu Lisesi ise üçüncü oldu. Yarışmada dereceye giren lise öğrencilerine ödüllerini; Vali Köşger, Milletvekili Yavuz ve Kaymakam Türköz verdi. Yarışmaya katkı sunan kurum, kişi ve hayırseverlere de il protokolünce teşekkür plaketi verildi.

    Konuşma yapan Vali Köşger, "Yarışmaya katılan bütün okullarımız, çok ciddi şekilde hazırlanmışlar. Bu tür bilgi yarışmaları eğitim için önemli. Antik dönemde yapılan bu tür etkinlikleri, biz güncelleyerek daha iyisini yapmamız lazım. Bu anlamda Didim'de gerçekleştirilen yarışma çok anlamlıydı. Dereceye giren okullarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

    Ediz VERDİOĞLU / DİDİM (Aydın), (DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow