hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ayvalık 17'nci Uluslararası Zeytin Hasat Festivali için gün sayıyor - YENİDEN

    Ayvalık 17nci Uluslararası Zeytin Hasat Festivali için gün sayıyor - YENİDEN
    expand

    Ayvalık 17'nci Uluslararası Zeytin Hasat Festivali için gün sayıyor - YENİDEN

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kadri KAYA / AYVALIK (Balıkesir), (DHA)-BALIKESİR'in Ayvalık ilçesinde 3 - 6 Kasım tarihleri arasında "Ölmez ağacın altında' temasıyla düzenlenecek 17'nci Uluslararası Zeytin Hasat Festivali'nin programı basın toplantısıyla açıklandı.

    Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Ayvalık Belediyesi, Ayvalık Ticaret Odası, Ayvalık Ziraat Odası, Ayvalık Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Ayvalık Ticaret Odası Laboratuvar A.Ş ortaklığında, Kırlangıç Yaşam Merkezi'nde düzenlenecek 17'nci Ayvalık Uluslararası Zeytin Hasat Festivali'nin program akışıyla ilgili basın toplantısı düzenlendi.  Ayvalık Ticaret Odası'ndaki toplantıya; Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin,  Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Ali Uçar, Ayvalık Ticaret Odası Meclis Başkanı Suat Akın, Meclis Başkan Yardımcısı Sedat Aktaş Ayvalık Ticaret Odası Laboratuvar A.Ş. Müdürü Cafer Çaylan, Ayvalık Esnaf ve Sanatkarlar Odası Genel Sekreteri Zuhal Yıldız, Ayvalık Ziraat Odası Genel Sekreteri Murat Davranlı ile yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı. Bu seneki festival temasının 'Ölmez ağacın altında' olduğu açıklandı.

    Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Ali Uçar, yıllar önce başlattıkları, bir süre ara verildikten sonra tekrar canlandırılıp bugüne kadar taşınmış olan Uluslararası Ayvalık Zeytin Hasat Festivali'yle ilgili bilgi verip, "Amacımız hasat günleriyle birlikte Ayvalık zeytin ve zeytinyağının, markalarımızın, coğrafi işaretimizin, doğal değerlerimizin tanıtımını yapmak. Ayvalık zeytinyağının dünyaca bilinen ününü koruyup, gastro turizmi geliştirerek Ayvalık'ta turizm sezonunu uzatmak da amaçlarımız arasında. Ayvalık 17'nci Uluslararası Hasat Festivali programımız ilk gün, sektörel pazar açılışımız ile etkinliklerimize başlayacağız. Sektörel pazarımız, markalarımızın tanıtımı açısından önem arz etmektedir. Geriye dönük 4 yıla baktığımızda, zeytin-zeytinyağı sektörümüzde marka sayımızın hızla arttığını 30'lardan 80'lere kadar yükseldiğini görmekteyiz. Yeni yönetim olarak seçim sürecinde de ön plana çıkardığımız üzere, markalaşma ve kurumsallaşma konusuna ciddi önem ve destek vermekteyiz.

    Markalaşamazsanız katma değer yaratamazsınız. Kurumsallaşamazsanız işletmenizi büyütemez, sürekliliğini sağlayamazsınız" dedi.

    'AYVALIK'TA ZEYTİNYAĞI VE TURİZM İÇ İÇE GEÇMİŞ, BİR BÜTÜN OLUŞTURMUŞ'

    Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin de "Her zaman olduğu gibi tek hedefimiz var. Ayvalık markasının dünyaca ünlü kalitesini korumak, çıtayı her geçen gün daha da yukarı çekmek, kaliteyi daha da artırmak. Bir yandan UNESCO'nun kalıcı listesinde yer almak için emin adımlarla yürürken bir yandan da kentimizin turizm pastasından daha büyük pay alması için tüm gücümüzle katkı veriyoruz. Destek verirken, maddi olanaklarımızı sonuna kadar zorluyoruz. Ayvalık'ta zeytin ve zeytinyağı turizme çok önemli katkılar sağlıyor. Ayvalık'ta tartışmasız hem zeytin ve zeytinyağı hem de turizm bu kentin, bu kentlinin geçim kaynağı olmuş. Zeytinyağı ve turizm iç içe geçmiş, bir bütün oluşturmuş. Turizmi zeytinyağından, zeytinyağını turizmden ayrı düşünmek olmaz" diye konuştu.

    FESTİVAL PROGRAMI

    17'nci Uluslararası Zeytin Hasat Festivali, 3 Kasım'da sektörel pazar açılışıyla başlayacak. İlk gün Ziraat Odası tarafından planlaması ve organizasyonu yapılan zeytin hasadı etkinliği gerçekleştirilecek. Etkinlikleri içinde, spor ve müzik etkinlikleri, sergi açılış ve ziyaretleri, panellerin yanısıra, son zamanların önemli konusu, Alev Baymur 'un sunacağı '3T Zeytinin, günümüz teknolojisine uygun olarak metaverse dünyasında yerini alması ve dijital gezici müzelerle gelecek nesillere aktarımını kolaylaştırmak' amaçlı proje çalışması da yer alıyor. 5 Kasım'da ise kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz'un katılımıyla 'Ayvalık zeytin ve zeytinyağının ününün korunması, Ayvalık coğrafi işaretinin bu üne katkılarıyla, bu ünümüzün Gastro turizmi ve turizm sektörüne yansıtılması' panel gerçekleştirilecek.(DHA)  

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow