hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ayvalık 17'nci Uluslararası Zeytin Hasat Festivali sürüyor

    Ayvalık 17nci Uluslararası Zeytin Hasat Festivali sürüyor
    expand

    Ayvalık 17'nci Uluslararası Zeytin Hasat Festivali sürüyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BALIKESİR, (DHA) - BALIKESİR'in Ayvalık ilçesinde,  6 Kasım'a kadar sürecek olan 17'nci Uluslararası Zeytin Hasat Festivali'nin ikinci gününde Ayvalık Ticaret Odası'nın 'Sektörel Arşivi', Yeliz Pulat Narin'in 'Hasat Kokuları', Hayrettin Filiz'in 'Cumhuriyet Tarihi'nin İlk Yıllarında Ayvalık'ta Zeytinciliğin Basına Yansımaları' ve Gazeteci Doğan Doğan'ın 'Zeytin Ağaçlarının Silüeti' resim sergisinin açılışları gerçekleştirildi.

    Ayvalık'ta 17'nci Uluslararası Zeytin Hasat Festivali'nde Ayvalık Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Uçar ve sanatseverlerin katılımıyla, Kırlangıç Yaşam Merkezi'nde açılan sergi sanatseverlerin beğenisini topladı. Ayvalık Ticaret Odası'nın 'Sektörel Arşivi', Yeliz Pulat Narin'in 'Hasat Kokuları', Hayrettin Filiz'in 'Cumhuriyet Tarihi'nin İlk Yıllarında Ayvalık'ta Zeytinciliğin Basına Yansımaları' ve Gazeteci Doğan Doğan'ın 'Zeytin Ağaçlarının Silüeti' resim sergisinin açılışları gerçekleştirildi. Festivalde gün boyunca canlı müzik performanslarının yanı sıra şeflerin hazırladığı zeytinyağından yapılan tadım tabakları ziyaretçilere sunuldu.

    UNESCO BAĞLANTISI
    Festival programında yer alan panelde ise Türk sinema ve tiyatro oyuncusu, balerin Alev Baymur, 3T Teknolojik Tarihsel Tarım Tanıtım Programı ve UNESCO bağlantısı konusunu masaya yatırdı ve katılımcıları bilgilendirdi. Panelde Alev Baymur, 'Teknolojik Tarihsel Tarım', 'Dünyada Zeytin Üretimi Yapılan Ülkeler', 'Holografi', 'Olives Coin', 'Mapping', 'Meta-Earth', 'Virtual Reality', 'NFTöve Mardin' - Ayvalık ortaklığından doğan MARAY konularından söz etti. Baymur, bu projenin, Mardin ve Ayvalık arasında zeytin aracılığıyla bir 'barış köprüsü' niteliği taşıyacağını sözlerine ekledi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow