hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ayvalık Belediyesi'nden kadına yönelik şiddetle mücadele buluşmaları

    Ayvalık Belediyesinden kadına yönelik şiddetle mücadele buluşmaları
    expand

    Ayvalık Belediyesi'nden kadına yönelik şiddetle mücadele buluşmaları

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BALIKESİR, (DHA) - BALIKESİR'in Ayvalık ilçesinde, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Kadın Sağlığını Güçlendirme Projesi hayata geçti.

    Ayvalık Belediyesi Mahalle Evleri ve Kadının Sosyal Hayatını Araştırma ve İnceleme Derneği (KASAİD) Ayvalık Şubesi 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü'nde Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Kadın Sağlığını Güçlendirme Projesi'ni hayata geçirdi. Proje dahilinde Ayvalık Belediyesi Mahalle Evleri ve Kadın Danışma Evi, KASAİD ile birlikte düzenlediği ilk toplantısı Ali Çetinkaya Mahalle Evi'nde gerçekleştirdi. Etkinliğe katılım yoğun oldu.

    '3 AY DEVAM EDECEK'
    Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi ve Kadın Sağlığının Güçlendirilmesi projesi çerçevesinde, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin ve eşi Canan Ergin de projeye başından sonuna destek sağladı. Kadın Buluşmaları 'Toplumsal Cinsiyet Eşitliği' eğitimleri ile başladı. Ayvalık Belediyesi Mahalle evlerinde yapılan eğitimler, İletişim Uzmanı Hülya Ayvalı ve Sosyolog Zeynep Batur tarafından verildi. 'Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesinde Yasal Haklarımız' ve 'Kadın Sağlığı' konu başlıkları olmak üzere ayrı günlerde sürdürülerek 3 ay devam edecek ve buluşmalar her hafta bir mahalle evinde kadınlara yönelik olarak devam edecek. Bir sonraki toplantı ise 30 Kasım'da saat 13.30'da Hamdibey Mahalle Evi'nde yapılacak. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow