hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ayvalık'ta 2'nci Doğa Festivali başladı

    Ayvalıkta 2nci Doğa Festivali başladı
    expand

    Ayvalık'ta 2'nci Doğa Festivali başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BALIKESİR'in Ayvalık ilçesinde, 2'nci Doğa Festivali 'Akkızlı Günler' başladı. 14 Nisan tarihine kadar devam edecek festival kapsamında, yemek yarışması yapılacak, sergiler ve stantlar açılacak.

    Ayvalık Esnaf ve Sanatkârlar Odası tarafından düzenlenen, Balıkesir Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi ile Ayvalık Kaymakamlığı ve Ayvalık Belediyesinin de destek verdiği festival, saat 11.00'de, eski Tansaş yanından Cumhuriyet Meydanı'na kortej yürüyüşü ile başladı. Festivalin açılışına, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, AK Parti Balıkesir Milletvekili Adil Çelik, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Yücel Yılmaz, Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Ayvalık Belediye Başkanı DP'li Mesut Ergin, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Melih Çakırca, oda yönetim kurulu üyeleri, sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileri, konuk gurmeler ve vatandaşlar katıldı.

    Yönetim kurulu üyeleri ve oda personeliyle birlikte açılış konuşmasını yapan Esnaf Odası Başkanı Melih Çakırca, "Tarihiyle, doğasıyla, deniziyle, mimarisiyle, esnafıyla, sanatkarıyla ve halkıyla Ayvalık’a bu festivali katmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu festival yıllarca ihmal edilmiş. Gastronomi bizde, lezzet bizde, el emeği bizde, ot çeşitliliğimiz bizde, zeytinyağımız bizde. İhmallerimiz sayesinde başka ilçelerimiz bu festivalimizi bizden aldılar. Buna sahip çıkmamız lazım" dedi. 

    Ayvalık Anadolu Lisesi Dans Topluluğu’nun halk oyunları gösteriyle program son buldu.

    Kadri KAYA/AYVALIK(Balıkesir), (DHA)

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow