hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ayvalık'ta avukatlar sorunlarına çözüm istedi

    Ayvalıkta avukatlar sorunlarına çözüm istedi
    expand

    Ayvalık'ta avukatlar sorunlarına çözüm istedi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BALIKESİR’in Ayvalık ilçesinde, 5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutlayan avukatlar, sorunlarının çözülmesi çağrısında bulundu.

    Ayvalık Barosu’nda bir araya gelen avukatlar, 5 Nisan Avukatlar Gününü kutladı. Balıkesir Baro Temsilcisi Avukat Kemal Tutkopar yaptığı açıklamada, “Meslektaşlarımın gününü kutluyorum. Tüm meslektaşlarımız bu ülkenin teminatıdır. Türkiye Cumhuriyeti’nin teminatıdır. Hukuk devletinin devamı için hepimiz elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. İnsanları aydınlatmaya çalışıyoruz. Biz avukatların da mesleki sorunları var, ama bu sorunlar sadece bizim çabamızla halledilmiyor. Bu sorunların çözümü için siyasilerin üzerine düşen görevi yapması gerekir. Biz avukatlar da siyasilere bu sorunların çözülmesi için baskı kurmalıyız” dedi.

     Avukatların sorunlarının çoğaldığına dikkat çeken Tutkopar, sorunlara çözüm beklendiğini vurgulayarak, “Sorunlardan birisi sayımızın çoğalmasıdır. Türkiye’de 125 bin avukat, 20 bin stajyer avukat ve 85 bin hukuk fakültesi öğrencisi bulunmaktadır.5 yıl içinde 230 bin avukat sayısına ulaşacağız. Bu sayı gün geçtikçe katlanarak çoğalacaktır. Öncelikle hukuk fakültesi sayısının ve fakülte kontenjanlarının azaltılması gerekmektedir. Adliyelerde karşılaştığımız sorunlar da bulunmaktadır. Bunların çözümü için Barolar olarak çalışıyoruz” diye konuştu.

    Kadri KAYA/AYVALIK (Balıkesir), (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow