hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ayvalık'ta seramik kurslarına ilgi artıyor

    Ayvalıkta seramik kurslarına ilgi artıyor
    expand

    Ayvalık'ta seramik kurslarına ilgi artıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BALIKESİR'in Ayvalık ilçesinde yaşayan 58 yıllık seramik ustası Naile Cimit'in açtığı kurslara, vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor.

    Ayvalık'ta yaşayan seramik sanatçısı Naile Cimit, kilin sanatla yoğrularak seramiğe dönüşümünün hikâyesini bu sanatı öğrenmek isteyenlere aktarıyor. Cimit, küçük yaşlarda başladığı ve 58 yıldır eğitim ve birikimle zenginleştirdiği seramik sanatı deneyimini Ayvalık’ta yaşayanlarla paylaşıyor. Atölyesinde seramik eğitimi veren Naile Cimit, çocuklar ve yetişkinler için iki ayrı atölye çalışması yapıyor. Cumartesi günü 11.00-13.00 saatleri arasında çocuklar için düzenlenen atölyeye 15 çocuk, aynı gün 13.30-15.30 saatlerindeki yetişkinler atölyesine 8 kişi katılıyor. 

    Son olarak Ayvalık Uluslararası Zeytin Hasat Günleri kapsamında sergi açan Cimit, “Atölye çalışmalarımız sırasında ortaya çok güzel işler çıkıyor. Beni asıl heyecanlandıran ise ileride seramik sanatıyla ilgilenebilecek başarılı bir sanatçı olacak çocuklar yetiştirebilmek” dedi.

     Kursa katılan estetisyen Başak Çallıoğlu, “Üretmek insanın ruhuna ve bedenine iyi geliyor. Uzun süre seramik çalışmaya devam etmek istiyorum. Çünkü seramik sonsuz bir şey” diye konuştu.

    Öğretmen Şeyda Cihan ise, “Vaktimi verimli geçirmek ve bir şeyler ortaya çıkarabilmek istedim. Mutlu ve heyecanlıyım” dedi.  

    Merhum Seramik Sanatçısı Ünal Cimit’in eşi olan ve birçok projesinde eşinin asistanlığının yanı sıra seramik öğretmenliği de yapan Naile Cimit, çok sayıda kişisel ve karma sergi açarken, eşi Ünal Cimit anısına, onun eserlerinin yer alacağı bir müze kurma girişimini sürdürüyor. 

    Kadri KAYA/AYVALIK (Balıkesir), (DHA)

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow