hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fransız sanatçılar Ayvalık'ta sanatseverlerle buluştu

    Fransız sanatçılar Ayvalıkta sanatseverlerle buluştu
    expand

    Fransız sanatçılar Ayvalık'ta sanatseverlerle buluştu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BALIKESİR'in Ayvalık ilçesinse Karagöz Sanat Evi’nin davetlisi olarak ilçeye gelen illüstrasyon sanatçısı Geneviève Marot ve tiyatro sanatçısı, senarist, yönetmen Jean-Michel Frémont sanatseverlerle buluştu.

    Ayvalık'ta faaliyet gösteren Karagöz Sanat Evi, Fransız sanatçılar illüstrasyon sanatçısı Geneviève Marot ve tiyatro sanatçısı, senarist, yönetmen Jean-Michel Frémont'u sanatseverlerle biraraya getirdi. Etkinlikte Marot’nun, 'Madagaskar’da on iki Dolunay' isimli son kitabının tanıtımı yapılırken, sanatçılar, Fransızca yapılan sunumun ardından katılımcılarla sohbet etti. 

    Bir Ayvalık hayranı oduğunu söyleyen illüstrasyon sanatçısı Geneviève Marot, Ayvalık'a en son geldiği 2005 yılında zeytin hasadı ve taş kahvenin çizimini gerçekleştirdiğini söyledi. 1981 yılından beri Türkiye’yi tanıdığını ve Ayvalık'ın kendisini etkilediğini belirten Marot, "Değişim olduğunu gördüm ama yıkıntı olan yerler de var. Şehrin güzel insanları var ve istiyorum ki şehir kendini daha toparlamalı ve daha iyi bir ortam içinde olmalı” dedi.

    MADAGASKAR’DA BİR AKORDEONCUNUN HİKAYESİNİ AYVALIK’A TAŞIDI

    Seyahatlere gidip çizim yaptığını belirten Geneviève Marot, “Hem kendi yerelimde hem de uluslararası çalışmalar yapıyorum. 2010’da keşfettiğim Madagaskar hakkında bir kitap hazırladım. 7 yılda 13 sefer gittim. Madagaskar’da 'Mikea' adlı etnik bir müzik grubunu çizdim. Bu grupta yaşlı bir akordeoncunun ve ormanda, susuz yaşayan insanların hikâyesini derinlemesine edebiyat yapmadan anlattım. Geçen sene bu konuda yayınlanan kitabımı Ayvalık’ta yaşayanlarla paylaşmaktan mutluluk duydum” diye konuştu.

    Tiyatro sanatçısı Jean-Michel Frémont ise, “Ayvalık’ta insanların bizi karşılamaları çok hoştu. Çok sakin bir halk, kendinden emin yaşıyorlar. Ayvalık’ta bir sürü proje ortaya çıktı. Ayvalık’ın dünyadaki sanatçılar için proje üretim merkezi olabileceğini düşünüyorum. Geneviève, Madagaskarla ilgili yeni kitabına Ayvalık’ta başladı, ben de yabancı düşmanlığını konu alan tiyatro piyesimi burada tamamladım.  Ayvalık ziyaretimizin bizim için çok verimli olduğunu düşünüyorum” dedi.

    Kadri KAYA/AYVALIK(Balıkesir), (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow