hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Koleksiyonerler Ayvalık tarihini anlatan kitap yazdı

    Koleksiyonerler Ayvalık tarihini anlatan kitap yazdı
    expand

    Koleksiyonerler Ayvalık tarihini anlatan kitap yazdı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BALIKESİR’in Ayvalık ilçesinde 3 gönüllü araştırmacı ve koleksiyoner, Ayvalık için ortak kitap yazdı. Salih Kaptan, Müjdat Soylu ve Faruk Ergelen tarafından hazırlanan ‘Yılların içinden Ayvalık’ adlı kitapta, fotoğraflar, doküman bilgiler ve anılarla Ayvalık tarihi anlatıldı

    Ayvalıklı Kimya Mühendisi Salih Kaptan ve mimar Müjdat Soylu ile Ayvalık’ta yaşamını sürdüren İnşaat Mühendisi Faruk Ergelen, merak ve tutkuyla yıllarca biriktirdikleri fotoğraf ve belge koleksiyonlarını kollektif bir çalışma ile bir araya getirdi ve ‘Yılların içinden Ayvalık’ kitabı olarak yayınladı.

    Yazarların koleksiyonlarındaki görsel, doküman ve bilgilerden oluşan kitap, Ayvalık kentine farklı bir bakış açısı sunuyor. Kitapta Atatürk’ün mektupları, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemindeki Ayvalık kartpostalları ve ulaşılabilen diğer görsel malzemeler yer alıyor.

    Ayvalık sevgisiyle bir araya geldiklerini söyleyen Salim Kaptan, kitabı Ayvalık’tan söz eden kaynakların kapsamlı ve titiz bir taramasıyla oluşturduklarını söyledi. Kaptan, “Ayvalık kent bilincine küçük de olsa katkı sağlamak amacındayız. Biz edebiyatçı ve yazar olmadığımız gibi tarihçi de değiliz. Böyle bir iddia ve amacımız da yok. Kitaptaki metinler mümkün mertebe belgelere dayalı, olayların şahitlerine ulaşılarak, bizzat görüşülerek veya anılarını okuyarak hazırlanmış ve Ayvalık’ta yaşayanlar kronolojik sıra halinde verilmeye çalışılmıştır. Kitapta yer alan belgelerin, Ayvalık hakkındaki merakı gidermenin ötesinde, çalışma yapmak isteyen akademisyen ve araştırmacılara yeni bakışlar ve yeni pencereler açacağına inanıyoruz” dedi.

    Kadri KAYA/AYVALIK(Balıkesir), (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow