hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bandırma'da şehit aileleri ve gazilere kahvaltı

    Bandırmada şehit aileleri ve gazilere kahvaltı
    expand

    Bandırma'da şehit aileleri ve gazilere kahvaltı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ümit BABACAN/BANDIRMA,(Balıkesir),(DHA)-BALIKESİR'in Bandırma ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü sebebiyle, şehit  aileleri ve gaziler için kahvaltı verildi, ardından Şehitlikte Anma Töreni Yapıldı.

    18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104. yıl dönümü dolayısıyla Bandırma’da bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. İlk olarak Bandırma Kaymakamlığı şehit aileleri ve gaziler için kahvaltı düzenledi. Kahvaltıya İlçe kaymakamı Günhan Yazar, Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yeniçeri, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir,  Garnizon Komutanı Alb. Selahattin Akalp, Emniyet Müdürü Soner Duran, İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Mahir Mavi, İlçe Müftüsü Hamdi Gevher, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan katıldı.
    Kahvaltıda konuşan Kaymakam Günhan Yazar, “Çanakkale Zaferini 104. yıl dönümünde sizlerle beraber olmaktan mutluyum. Çanakkale Zaferi Kurtuluş Savaşı ruhunun şahlandığı zaferdir.
    Şehitlerimizin bizlerden iki isteği olduğunu düşünüyorum. Birincisi şehir ailelerine ve gazilere sahip çıkılmasıdır. Devlet olarak bugüne kadar sizlerin yanında olduk. Her zamanda sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz. İkinci istekleri de vatanın korunması, bayrağın inmemesi ve ezanın susmamasıdır. Söz veriyorum ki, sonsuza kadar bu vatan korunacak, bayrak inmeyecek ve ezanlarımız susmayacaktır,“ dedi.
    Kahvaltının ardından, Bandırma Şehitliği’nde anma töreni gerçekleştirildi. Buradaki törene Kaymakam  Günhan Yazar, Belediye Başkanı Dursun Mirza, Garnizon Komutan Albay Selahattin Akalp, 17 Eylül Üniversitesi  Rektörü  Süleyman  Özdemir, Başsavcı Önder  Yeniçeri, Emniyet Müdürü Soner Duran, Müftü  Hamdi Gevher, siyasi partilerin Belediye Başkan Adayları, daire müdürleri, gaziler ve şehit aileleri  katıldı. 
    Şehitlikteki anıta çelenk sunumu ile başlayan tören İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşu ile devam etti. Saygı atışının da yapıldığı törende günün anlam ve önemini içeren konuşmayı 17 Eylül  Üniversitesi’nden Prof .Dr. Zekai Mete gerçekleştirdi.
    Yaptığı konuşmada kendisinin de bir şehit torunu olduğunu ifade eden Mete, “Türk milleti yaklaşık 1000 senedir, Anadolu topraklarını vatan tutmuş, yurt edilmiştir. Vatan kavramı, Vatan mefhumu, bu kelime bu millet için çok ayrı şeyler ifade eder. O yüzden her Türk erkeğinin “Vatan sana canım feda” haykırışı boşuna değildir. Özel bir anlamı vardır. Türk milleti diğer Milletlere benzemez. Ordusunun seferleri bir çapulcu yağma harekâtı değildir. Gittikleri yerleri yurt edinir ve vatan tutar orayı. İhya eder, imar eder, kalıcı olmayı hedefler. Bu bilinci gençlerimize ve gençlerimizi yetiştiren analarımıza öğretmeliyiz,” dedi.
    Konuşmanın ardından 100. Yıl Cami Müezzini Rıdvan Çelik, Kuranı Kerim Tilaveti verdi ve sonra Bandırma İlçe Müftüsü Hamdi Gevher dua etti.  Tören şehit mezarlarının ziyaret edilmesi ve mezarlara karanfil bırakılmasıyla son buldu.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow