hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şehadetinin 29’uncu yılında devre arkadaşları şehidini unutmadı

    Şehadetinin 29’uncu yılında devre arkadaşları şehidini unutmadı
    expand

    Şehadetinin 29’uncu yılında devre arkadaşları şehidini unutmadı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tufan DALGIÇ/BANDIRMA,(Balıkesir),(DHA )- BALIKESİR’in Bandırma ilçesinde yapılan törenle Hv. Plt. Üsteğmen Cemil Kaya, şehadetinin 29’uncu yıldönümünde mezarı başında anıldı.

    1Temmuz 1992 yılında 8’nci Ana Jet Üs Komutanlığı'nda görevliyken PKK Terör Örgütüne karşı yürütülen sınır ötesi operasyon sırasında CF-104A uçağının Kuzey Irak’ta düşmesi sonucu şehit olan Hv. Plt. Üsteğmen Cemil Kaya, şehadetinin 29’uncu yılında Bandırma Şehitliğindeki mezarı başında törenle anıldı.   

    1988 Devresi Dayanışma Derneği ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bandırma Şubesi tarafından organize edilen anma programına Bandırma 6. Ana Jet Üs Komutanı Hv. Plt. Tuğgeneral Oğuz Okuyucu, Şehidin Annesi Nurten Kaya, şehit yakınları, devre arkadaşları, askeri personel, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği üyeleri katıldı.

    Şehidin mezarı başında Fatiha okuyan 86 yaşındaki Annesi Nurten Kaya, “Cemil’im vardı, onu rabbim verdi rabbim aldı. Çok yıkıldık, Şimdi bin Cemil'im oldu. Hepiniz Allaha emanet olun, beni çok mutlu ettiniz. Hepiniz benim evlatlarımsınız. Ne mutlu bize sizler gibi evlatlarımız, kahramanlarımız var. Ayağınıza taş değmesin Allah emanet olun” dedi.  

    1988 Devresi Dayanışma Derneği temsilcisi ve şehidin devre arkadaşı emekli Albay Ahmet Atay da “Düzenli olarak yapa geldiğimiz faaliyetlerin içinde Cemil Kaya kardeşimizin de şehadet yıl dönümde bu faaliyeti gerçekleştirdik. Ailesi ile bir arada Türk Silahlı Kuvvetleri kardeşliğini temsilen annemizi onore etmeye, Cemil Kaya kardeşimizi bir kere daha yad ederek yola çıkarken hepimizin bayrağa ve silaha el koyarak ettiğimiz yeminin karşılık bulmuş hali. Herhangi birimizde Cemil’in yerinde olabilirdik ona kısmetmiş, huzurla uyusun. Geride kalan yakınlarına sağlıklı bir gelecek diliyoruz“ diye konuştu.

    Tören şehit annesi Nurten Kaya'nın okuduğu Fatiha ve şehidin mezarına karanfil bırakılmasının ardından sona erdi. 

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow