hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bilecik’te gerçeği aratmayan kaza tatbikatı

    Bilecik’te gerçeği aratmayan kaza tatbikatı
    expand

    Bilecik’te gerçeği aratmayan kaza tatbikatı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cafer ELMAS/BİLECİK,(DHA)- BİLECİK’te Osmangazi tünelinde trafik kazası tatbikatı gerçeği aratmayan görüntülere sahne oldu. Bilecik Valisi Bilal Şentürk, “Ekiplerimizin birbirleriyle uyumunu, kontrollü çalıştığını gördük ama bu bizi rehavete hiçbir zaman düşürmeyecek” dedi.

    Bilecik Valiliği, Osmangazi tüneli içerisinde meydana gelebilecek kazalara anında müdahale edebilmek için yaralamalı kaza tatbikatı gerçekleştirdi. Karayolları Genel Müdürlüğü 14.Bölge Müdürlüğü Bilecik Tünel Bakım İşletme Şefliği Komuta Kontrol Merkezi’ne gelen Vali Bilal Şentürk eşliğindeki ekip, Osmangazi Tüneli içerisinde canlandırılan trafik kazasını birebir takip edip koordinasyonu hakkında yetkililerden bilgi aldı. Tünel içerisinde canlandırılan trafik kazası gerçeği aratmazken kazaya müdahale eden ekipler adeta zaman ile yarıştı.

    Senaryo gereği Karayolları Tünel İşletme Şefliği Komuta Merkezi tarafından 112 Acil Servis ekipleri aranarak kaza ihbarı yapıldı. Ardından Jandarma, emniyet, sağlık, AFAD ve itfaiye ekipleri olay yerine sevk edildi. Araç içerisinden çıkartılan yaralılar sağlık ekiplerinin olay yerinde yaptıkları ilk müdahalenin ardından ambulanslar ile hastaneye götürüldü. Tatbikatta otomobil içerisinde sıkışan yaralı ise AFAD ekiplerince çıkartılarak sağlık ekiplerine teslim edildi. Motorundan alev alan araca da itfaiye ekipleri müdahale etti. Tatbikatın başarılı bir şekilde tamamlandığını ifade eden Bilecik Valisi Bilal Şentürk, zaman zaman bu tür tatbikatların yapılacağını ifade ederek, “Kurumlarımızın kabiliyetlerini görmüş olduk, çalışanlarımızın tecrübelerine tecrübe katmış olduk. Bu tür tatbikatları zaman zaman yapacağız. Ekiplerimizin birbirleriyle uyumunu, kontrollü çalıştığını gördük ama bu bizi rehavete hiçbir zaman düşürmeyecek” dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow