hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Burhaniye Zeytin OSB’nin kapsamı genişletildi

    Burhaniye Zeytin OSB’nin kapsamı genişletildi
    expand

    Burhaniye Zeytin OSB’nin kapsamı genişletildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BALIKESİR’in Burhaniye ilçesinde altyapı çalışmalarına 2015 yılı Haziran ayında başlanan Burhaniye Zeytin ve Zeytin Ürünleri İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB), Edremit Körfez bölgesinin diğer tarımsal ürünlerini de işleyecek şekilde karma organize sanayi bölgesine dönüştürüldü.

    Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner, Burhaniye Zeytin ve Zeytin Ürünleri İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin yeni konseptiyle ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Burhaniye Zeytin OSB’nin alt yapı çalışmalarına 2015 yılı Haziran ayında başlandığını hatırlatan Öner, yatırımcıların tesis kurması için gerekli olan temel altyapı hizmetlerinin yüzde 80 seviyelerine ulaştığını açıkladı.

    Kaymakam Öner, Edremit Körfez bölgesinde zeytinin en önemli tarımsal gelir kaynağı olduğunu, bunun yanında hem bitkisel üretimlerin hem de hayvansal üretimlerin söz konusu olduğunu belirterek, şunları söyledi:

    "Müteşebbislerimizden zeytinyağı ve zeytin ürünleri işlemenin yanında bölgenin tarımsal, bitkisel ve hayvansal ürünlerin de işleneceği, değerlendirileceği tarıma dayalı sanayi tesisleri kurulması için taleplerle karşılaştık. Bir buçuk yıldır sürdürdüğümüz çalışmalarımız sonucunda Sanayi Bölgesi Genel Müdürlüğümüzün uygun görüşleriyle, ilçemiz ve bölgemiz tarımı için çok önemli katkı ve katma değerlerinin olacağını düşündüğümüz Organize Sanayi Bölgemiz turşu, salça, konserve ve süt ürünlerini de üretilebilecek şekilde karma organize sanayi bölgesine dönüşmüş oldu” dedi.

    Sefer TALAY/BURHANİYE(Balıkesir), (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow