hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Burhaniye'de 19 Mayıs coşkusu

    Burhaniyede 19 Mayıs coşkusu
    expand

    Burhaniye'de 19 Mayıs coşkusu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BALIKESİR’in Burhaniye ilçesinde, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerle kutlandı. Bu yıl Milli Mücadele'nin başlangıcının 100’üncü yılına denk gelen kutlamalarda, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından, 8 Eylül Stadı'nda yapılan törenler renkli görüntülere sahne oldu.

    Sabah saatlerinde Gençlik Yürüyüşüyle başlayan kutlamalar, daha sonra Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile devam etti. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapan Burhaniye Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Sabri Pekşen, “Milletimizin tüm onur ve asaletiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde, tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının 100. yıldönümünü kutluyoruz. Bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Türk milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir’ diyerek Samsun’a çıkması, bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin de başlangıcı olmuştur. Bu tarihle birlikte Türk Milleti, esaret altında var olunamayacağını ve kutsal vatan topraklarımızın ililebet işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır” dedi.

    Konuşmanın ardından öğrenciler şiirler okudu. Hep birlikte Atatürk’ün gençliğe hitabı seslendirildi. Gençlik Marşının okunmasının ardından da çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödülleri Burhaniye Kaymakam Hüseyin Öner, Garnizon Komutanı Topçu Yarbay Mümin Ertuğran, Burhaniye Belediye Başkanı CHP’li Ali Kemal Deveciler ile Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Yusuf Aymankuy ve Melek Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Oğuzhan İlban tarafından verildi.

    Jimnastik grubu ve tekvandocuların gösterileri de büyük alkış aldı. Programın sonunda Burhaniye Anadolu Lisesi Halk Oyunları Ekibinin gösterileri törenlere renk kattı.

    Sefer TALAY/BURHANİYE(Balıkesir), (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow