hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Burhaniye’de 3. Kariyer ve İstihdam Günleri yapıldı

    Burhaniye’de 3. Kariyer ve İstihdam Günleri yapıldı
    expand

    Burhaniye’de 3. Kariyer ve İstihdam Günleri yapıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BALIKESİR’in Burhaniye ilçesinde, Balıkesir Üniversitesi'ne bağlı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nda düzenlenen 3. Kariyer ve İstihdam Günleri, öğrencileri turizm işletmecileriyle buluşturdu. Etkinliğe katılan 30 dolayındaki turizm işletmecisi, öğrencilerle iş görüşmeleri yaptı.

    Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Salonu'nda düzenlenen Kariyer ve İstihdam Günleri’nin açılışına AKPartili Belediye Başkanı Necdet Uysal ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Bora Zihni, akademisyenler, öğrenciler ve turizmciler katıldı. Ege’nin değişik illerinden turizm işletmecileri açtıkları stantlarda öğrencilerle görüşmeler yaparken, çok sayıda öğrenci form doldurdu. Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr.Yusuf Aymankuy, amaçlarının öğrencileri turizm işletmecileriyle tanıştırarak istihdamlarına yardımcı olmak olduğunu söyledi. Otelciler, etkinliğe katılmaktan mutlu olduklarını söylerken, öğrenciler de, etkinliği düzenleyenlere teşekkür etti.

    Açılışta konuşan Aymankuy “Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu olarak 3. Kariyer ve İstihdam Günlerini yapıyoruz. Etkinliğimize 30 kadar turizm işletmesi katıldı. Amaç, öğrencilerimizi turizm işletmecileriyle bir araya getirerek, onlara gerek staj gerekse mezuniyetten sonra istihdamlarına  katkı sağlamaktır. Böylelikle okulda aldıkları eğitimlerini sektörde pratikle birleştirmelerine imkan sağlamak istiyoruz. Katılan işletmelere teşekkür ediyorum. 2019 turizm yılının ülkemize, sektöre ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

    Sefer TALAY/BURHANİYE (Balıkesir), (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow