hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Burhaniye’de otizm için farkındalık etkinliği yapıldı

    Burhaniye’de otizm için farkındalık etkinliği yapıldı
    expand

    Burhaniye’de otizm için farkındalık etkinliği yapıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BALIKESİR’in Burhaniye ilçesi Kaymakamı Hüseyin Öner, 'Otizmi Fark Et, Kabul Et, Bizimle Yürü' sloganıyla hazırlanan, 'Dünya Otizm Farkındalık Günü' etkinliğine katıldı.

    Balıkesir genelinde eğitimin kalitesini artırmak için hayata geçirilen Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme (BENGİ) projesi kapsamında okulları ziyaret ederek, öğrencilerle aynı sıraları paylaşan Kaymakam Hüseyin Öner, bu haftaki program çerçevesinde 8 Eylül İlkokulu 4'üncü sınıf öğrencileriyle kitap okuma saatine eşlik etti. Kaymakam Öner, okuma programı sonrası 8 Eylül İlkokulu öğrencileri ve öğretmenlerinin “Otizmi Fark Et, Kabul Et, Bizimle Yürü” sloganıyla hazırladığı, Dünya Otizm Farkındalık Günü programına katıldı.

    Kaymakam Öner, “Çocukların hayatı daha iyi tanıması, birtakım insani değerlerle bezenerek yetişmeleri ve toplumda farkındalık oluşturma adına düzenlenen etkinlik, otizmli çocuklarımızın anne ve babalarının katılımı ile gerçekleştirildi. Birleşmiş Milletler’in (BM) otizmin hızlı artışı karşısında kamuoyunun dikkatini çekmek için ilan ettiği, Dünya Otizm Farkındalık Günü her yıl 2 Nisan’da tüm dünyada çeşitli etkinlikler ile kutlanıyor ve toplumun otizm hakkında bilinçlenmesine katkı sağlıyor” dedi.

    Sefer TALAY/BURHANİYE (Balıkesir), (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow