hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Burhaniye'de 'Tarladan Hasada Aromaterapi Eğitim Şenliği' düzenlendi

    Burhaniyede Tarladan Hasada Aromaterapi Eğitim Şenliği düzenlendi
    expand

    Burhaniye'de 'Tarladan Hasada Aromaterapi Eğitim Şenliği' düzenlendi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sefer TALAY/BURHANİYE(Balıkesir), (DHA)- BALIKESİR’in Burhaniye İlçesi’ndeki, Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi’nde (BAÇEM) ‘Tarladan Hasada Aromaterapi Eğitim Şenliği' düzenlendi. Şenlikte tıbbı ve aromatik bitkiler tanıtılırken, vatandaşlar stant açarak çeşitli ürünler sergiledi.
    BAÇEM'de düzenlenen festivale, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ile Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Yücel Yılmaz, Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner, Havran Kaymakamı Şeref Aydın, Burhaniye Belediye Başkanı CHP’li Ali Kemal Deveciler, Havran Belediye Başkanı AK Partili Emin Ersoy, Ayvalık Belediye Başkanı DP’li Mesut Ergin ve vatandaşlar katıldı.
    Festivalde yapılan konuşmalarda tıbbı ve aromatik bitkilerin yurt ekonomisindeki yeri ve yapılan çalışmalar anlatıldı. Konuşmaların ardından Ayvalık Zeytin Çekirdekleri Korosu tarafından mini bir konser verildi. Katılımcılar da lavanta hasadına katıldı.
    Katılımcılara teşekkür eden Balıkesir Büyükşehir Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün, “Bugün düzenlediğimiz şenlik, festivale dönüştü. Ciddi bir katılım oldu. Tıbbi ve aromatik bitkiler konusunda Balıkesir’de iyi bir potansiyel var. Bugüne kadar 350 kişiye kurs verdik. Amacımız bu bitkilerin ülkemizde yaygınlaşmasıdır” dedi.
    BAÇEM Müdürü Nazım Tanrıkulu ise, “Tarladan Hasada Aromaterapi Eğitim Şenliğimiz yoğun ilgi gördü. Türkiye’de bu konuda ilk ve tek şenliği yapıyoruz. Amacımız kursiyerlerimizin ufkunu açarak bu bitkilerin üretimini artırmaktır. Balıkesir tıbbı ve aromatik bitkiler merkezi haline geldi” dedi.
    Şenlik kapsamında düzenlenen programlar, 30 Haziran'a kadar devam edecek.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow