hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    4’üncü Edremit Kitap Fuarı başladı

    4’üncü Edremit Kitap Fuarı başladı
    expand

    4’üncü Edremit Kitap Fuarı başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Abdulkadir AYDINIŞIK/EDREMİT (Balıkesir), (DHA)- BALIKESİR’in Edremit ilçe Belediyesi tarafından düzenlenen, ‘4'üncü Edremit Kitap Fuarı’ başladı. Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, “8 gün boyunca açık kalacak Kitap Fuarı’na bütün kitapseverleri davet ediyorum” dedi.
    Edremit Belediyesi Altınkum Tesisleri, ‘4'üncü Edremit Kitap Fuarı’yla birlikte kapılarını kitapseverlere açtı. 2017’den bu yana ‘Ölmez Ağacın Gölgesinde Kitap’ sloganıyla düzenlenen kitap fuarı 8 gün sürecek.  50’ye yakın yayınevi ve 200’e yakın yazar, şair, gazeteci, belediye başkanı ve milletvekilinin katıldığı fuar, 17 Ağustos’ta sona erecek.
    Pandemi sonrası ilk kez büyük bir kadronun yan yana geldiği 4'üncü Edremit Kitap Fuarı açılışına Ahmet Ümit, Ataol Behramoğlu, Ayşe Kulin, Filiz Ali, İnci Aral, Kahraman Tazeoğlu, Nevzat Çelik, Sunay Akın gibi edebiyatçıların yanı sıra Uğur Dündar, Necdet Saraç, Merdan Yanardağ, Serhan Asker, Sinan Meydan, Gürkan Hacır gibi birçok gazeteci katıldı. Açılışa, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin ile CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı ve Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan katıldı.
    ‘4'üncü Edremit Kitap Fuarı’nın açılış konuşmasını yapan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel; bütün yerel yönetimlerin farklı etkinlikler ve festivaller düzenlediğini belirterek, “Hepsi çok kıymetli ama her halde bir kitap fuarı kadar anlamlı, kıymetli, sosyal demokrat bir belediye başkanına yakışır başka bir etkinlik yoktur. Daha çok okunsun, daha çok bilgi olsun; ezberlerin, dogmaların, hurafelerin yerini bilim alsın, bilgi alsın diye ümit ediyoruz. Başkanımıza, belediye meclisimize, ilçe örgütümüze, il örgütümüze ve burada birlikte açılışı yaptığımız Balıkesir’in değerli milletvekillerine çok teşekkür ediyoruz. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.
    8 gün boyunca açık kalacak olan ‘4'üncü Edremit Kitap Fuarı’na bütünkitapseverleri davet eden Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, “Kitapla ilgili nerede bir söz söyleniyorsa veya yazılıyorsa, nerede kitabı değerli kılan bir etkinlik varsa, orada gelişmeye ve iyi bir geleceğe dair önemli bir adım vardır. Deyim yerindeyse bütün Türkiye’yi, Edremit’te kitapla buluşturan bu fuara, bütün kitapseverleri davet ediyorum” diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow