hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    4'üncü Edremit Kitap Fuarı’nı 100 bin kişi ziyaret etti

    4üncü Edremit Kitap Fuarı’nı 100 bin kişi ziyaret etti
    expand

    4'üncü Edremit Kitap Fuarı’nı 100 bin kişi ziyaret etti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BALIKESİR’in Edremit ilçe Belediyesi tarafından Sabahattin Ali’ye ithafen düzenlenen '4'üncü Edremit Kitap Fuarı’nı, yaklaşık 100 bin kişinin ziyaret ettiği açıklandı.

    Edremit Belediyesi, ‘Ölmez Ağacın Gölgesinde Kitap’ sloganıyla kitapseverleri; yayınevleri, yazarlar ve edebiyatçılarla buluşturduğu geleneksel kitap fuarının 4’üncüsünü Sabahattin Ali’ye ithafen gerçekleştirdi. 60’a yakın yayınevinin, 200’ün üstünde yazarın, gazetecinin, akademisyenin, yerel yöneticinin katıldığı 8 gün süren kitap fuarına katılım yoğun oldu. Yaklaşık 100 bin kişinin ziyaret ettiği açıklanan kitap fuarının son gününde ise öncelik kadınlara verildi. Edremit Kent Konseyi Başkanı Birsen Temir Saraç’ın yönettiği söyleşide; Fidan Ataselim, Sevda Karaca, kadın mücadelesini anlattılar. Türk şiirinin ve edebiyatının en önemli ustalarından Ataol Behramoğlu ve müzisyen Hakan Çetin kitapseverlere müthiş bir şiir ve müzik ziyafeti çekti.

    BALIKESİR İÇİN ÖNEMLİ BİR KÜLTÜR HİZMETİ

    Edremit Belediyesi Özel Kalem Müdürü Tayfun Canlı, kitap fuarının her geçen yıl artan bir oranla takip edildiğini söyledi. Bölge ekonomisine turizm açısından da önemli bir katkısı olduğunu söyleyen Canlı, “Her geçen yıl daha yoğun bir katılımla karşılaşıyoruz. Kitap fuarına katılan birbirinden değerli isimler fuar sürecinde yapılan söyleşilerle adeta canlı kitap olarak ziyaretçilerimizin karşısında bulunuyor. Tatillerini fuara göre ayarlayanlar dahi olmakta. Edremit Kitap Fuarı, Balıkesir’imiz için son derece önemli bir kültürel hizmet haline geldi. Bu yıl fuar sürecinde yaklaşık 100 bin kitapsever fuarımızı ziyaret etti” dedi.

    Edremit Kitap Fuarı Genel Koordinatörü Necdet Saraç ise, “Bu topraklar, çok zengin topraklar. Bu topraklarda Aristo Felsefe Okulu’nu kurarken, ilk kağıt da hayvan derisinden parşömen adıyla bu topraklarda yapıldı. Biz bugün, bu geleneği kitapla, şiirle, söyleşiyle, müzikle, sosyal demokrat yerel yönetim projeleriyle Edremit’te yaşatıyoruz” diye konuştu.

    Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, fuara katılan herkese teşekkür ederek, “Edremit Kitap Fuarı, bütün Türkiye’yi edebiyatla, şiirle, yazarla, gazeteciyle, yerel yöneticiyle buluşturdu, Edremit’e zenginlik kattı. Bölgemizin en önemli ve kapsamlı etkinliği olan ve çevre ilçelere de örnek teşkil eden Edremit Kitap Fuarı’na katkı sunan bütün belediye personeline ve fuarın genel koordinatörü Necdet Saraç’a teşekkür ederim. Böyle büyük bir ekinlik Edremit’e yakıştı” dedi.

    Fatih Emrah ERDOĞAN/EDREMİT (Balıkesir), (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow