hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Edremit Belediyesi: Camilerimiz cuma namazına hazır

    Edremit Belediyesi: Camilerimiz cuma namazına hazır
    expand

    Edremit Belediyesi: Camilerimiz cuma namazına hazır

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fatih Emrah ERDOĞAN/EDREMİT(Balıkesir), (DHA) - BALIKESİR'in Edremit ilçesinde, yarın açılacak ibadethanelerde temizlik ve dezenfeksiyon çalışması tamamlandı. Edremit Belediyesi Özel Kalem Müdürü ve Sözcüsü Tayfun Canlı, “Başkanımız Selman Hasan Arsan’ın talimatı ile ibadethanelerimize destek olmaya devam ediyoruz” dedi.
    Covid-19 salgını nedeniyle 16 Mart'tan itibaren geçici olarak ülke genelindeki bütün cami ve mescitlerde cemaatle vakit ve cuma namazlarının kılınmasına ara verilmişti. Bilim Kurulu'nun önerileri doğrultusunda ilgili Bakanlıklar ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nca belirlenecek kurallar çerçevesinde öğle, ikindi ve cuma namazlarının Edremit’te belirlenen camilerde 29 Mayıs’tan itibaren cemaatle kılınabileceğine ilişkin karar alındı. Edremit Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Edremit Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, toplu ibadete açılacak camilerde ve ilçede bulunan cemevlerinde detaylı temizlik ve dezenfeksiyon çalışması yapmaya başladı. Yarın açılacak camiler ibadete hazır hale getiriliyor. Edremit Belediyesi ekipleri, camilerde ve cem evlerinde süreç boyunca dezenfeksiyon çalışması yapmaya devam edecek.
    Edremit Müftüsü Ahmet Yayla ile bir araya gelen Edremit Belediyesi Özel Kalem Müdürü ve Belediye Sözcüsü Tayfun Canlı, Edremit Belediyesi olarak ilçedeki tüm kurum ve kuruluşlarla iş birliği içerisinde olduklarını belirterek, “İçişleri Bakanlığımızın genelgeleri doğrultusunda ilçe Müftülüğümüz ile koordinasyon içerisinde camilerimizde gerekli dezenfeksiyonu yaptık. Belediye Başkanımız Selman Hasan Arslan’ın talimatları ile daha önce olduğu gibi son yaşadığımız salgın sürecinde de tüm ibadethanelerimize gerekli desteği sağlamaya devam ediyoruz” dedi.
    Edremit Müftüsü Ahmet Yayla da yapılan çalışmalar nedeniyle Edremit Belediyesi’ne teşekkür etti.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow