hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Edremit Belediyesi’nden ücretsiz okul servisi

    Edremit Belediyesi’nden ücretsiz okul servisi
    expand

    Edremit Belediyesi’nden ücretsiz okul servisi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BALIKESİR'in Edremit Belediyesi ilk, orta ve lise öğrencilerinin okul ulaşımları için ücretsiz okul servisi uygulamasına başladı.

    Edremit Belediyesi ilçede eğitim gören ilk, orta ve lise düzeyinde öğrencilerin okula gidiş ve dönüşleri için ücretsiz okul servisleri uygulamasına başladı. Şehirlerin ulaşım planlamasını ve toplu ulaşım sisteminin geliştirilmesini, bisiklet ve yaya yollarının artırılmasını teşvik eden Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen ve Türkiye Belediyeler Birliği’nin ulusal koordinatörü olduğu 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan 2019 Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında ücretsiz servis uygulaması başlatıldı.

    Edremit Belediye Başkanı CHP’li Selman Hasan Arslan, Avrupa Hareketlilik Haftası teması ve amaçlarına uygun olarak Edremitli çocuk ve gençlerin toplu taşıma alışkanlığını kazandırmak için başlatılan ücretsiz okul servislerinin, ilk, orta ve lise öğrencileri ile aileleri tarafından memnuniyetle karşılandığını söyledi. Başkan Arslan, “Sosyal belediyecilik anlayışımız gereği ücretsiz servisleri hayata geçirdik. Öğrencilerimizin yayında olacağız, onları koruyup kollayacağız. Bu uygulamada en önemli amacımız çocuklarımızı okula güvenli bir şekilde ulaştırmak. Aynı zamanda okula ulaşmak için sabah saatlerinde Edremit merkezinde ve diğer mahallerinde oluşan trafik yoğunluğunu gidermekle birlikte daha sürdürülebilir bir taşıma çözümü sunmak” dedi.

    Fatih Emrah ERDOĞAN/EDREMİT(Balıkesir), (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow