hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Edremit'te Bilim Şenliği düzenlendi

    Edremitte Bilim Şenliği düzenlendi
    expand

    Edremit'te Bilim Şenliği düzenlendi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BALIKESİR’in Edremit ilçesinde 2017-2018 eğitim öğretim yılından uygulanmaya başlanan Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme-Edremit Robotik Kodlama (BENGİ-EDROBOTİK) projesi kapsamında yapılan çalışmalar tanıtıldı.

    Edremit 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu'nda düzenlenen BENGİ-EDROBOTİK projesi kapsamında düzenlenen ilk Bilişim Şenliği'nde, 81 proje yer aldı. Şenliğe Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Metin Tunçer, Edremit İlçe Millî Eğitim Müdürü Yusuf Koç, daire amirleri, okul ve kurum müdürleri ile öğrenciler katıldı.

    BENGİ-EDROBOTİK projesi kapsamında algoritma, kodlama ve 3 boyutlu tasarım, lego robot yapımı konularında Edremit’te 2 yıldır verimli çalışmalar sürdürüldüğünü söyleyen Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç, öğrencilerin bilgi işlemsel düşünme becerilerini gelişmesini amaçladıklarını belirtti. Koç, “Sayın Bakanımızın 2023 eğitim-vizyon belgesinde de ifade ettiği gibi çocuk ve gençlerimizi 21. yüzyıla en iyi şekilde hazırlamak, teknolojiyi sadece tüketen değil aynı zamanda üreten bireyler olarak yetiştirmek amacıyla 2 yıl önce ilçemizde uygulanmaya başladığımız ‘BENGİ-EDROBOTİK’ projesi bugün itibariyle resmi ve özel olan 47 okulumuzdaki 10 bin civarında öğrencimizin katılımıyla devam etmektedir. Robotik biliminin hızla ilerlemesi ve dünyamızın sürekli daha da dijitalleşmesiyle çocuklarımızın robotik sistemleri ve programlamayı öğrenebilmeleri için ilçemizde kodlama ve robotik eğitimlerine önem veriyoruz. İnovatif düşünme, girişimcilik becerilerinin güçlenmesini, takım halinde çalışma, sorumluluk alma alışkanlıklarını artmasını, bilgisayar karşısında tüketici olmaktan çıkıp üretici pozisyonuna geçmesini ve teknoloji bağımlılığının önüne geçmeyi, teknolojiyi bilinçli kullanmayı özendirmeyi hedefledik” dedi.

    Edremit Robotik Kodlama Projesi kapsamında 30 okuldan 31 öğretmen ve 153 öğrencinin katılarak 81 proje çalışmasının sergilendiği Bilişim Şenliği'nde, Edremit Kaymakam Ali Sırmalı, Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç ve Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Metin Tunçer tarafından projeleri hazırlayan 31 danışman öğretmene teşekkür belgeleri verildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow