hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Edremit'te gerçekleştirilen kurtuluş günündeki görüntülere tepki

    Edremitte gerçekleştirilen kurtuluş günündeki görüntülere tepki
    expand

    Edremit'te gerçekleştirilen kurtuluş günündeki görüntülere tepki

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Abdulkadir AYDINIŞIK/EDREMİT (Balıkesir), (DHA)- BALIKESİR'in Edremit ilçesinde Memur-Sen Kadın Kolları Başkanı Nurhayat Şahin, düşman işgalinden kurtuluşunun 99'uncu yıl dönümü programında, temsili olarak kadının zincir vurulup, efeler tarafından kurtarıldığı görüntülere basın açıklamasıyla tepki gösterdi.
    Edremit ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıl dönümü kutlamalarında, temsili olarak kadının zincire vurulup, efeler tarafından kurtarıldığı gösteriye tepkiler sürüyor. 9 Eylül 2021 günü Edremit’in düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıl dönümü etkinlikleri kapsamındaki efelerin gösterisi sırasında bir kadın, üzerine siyah çarşaf örtülüp, zincire bağlanmıştı. Büyük yankı uyandıran görüntülere bir tepki de Memur-Sen ve sivil toplum kuruluşlarından geldi.
    Edremit Cumhuriyet Meydanında toplanan sivil toplum kuruluşları adına konuşan Memur-Sen Kadın Kolları Başkanı Nurhayat Şahin, "Edremit’imizin düşman işgalinden kurtuluşu sebebiyle düzenlenen törende Türk kadınını mahkum edilmiş ve zincire vurulmuş olarak tasvir eden, skandal bir gösteriye imza atılmıştır. Kurtuluş mücadelemiz Maraş'ta annelerimizin çarşafına uzatılan elin indirilmesi ile başlamışken, böyle bir gösterinin sunulması milletimizin sahip olduğu manevi değerleri yok saymaktır. Kadınımız tarihin hiçbir döneminde mahkum olmamış, zincire vurulmamıştır. Özgürlüğünü korumak uğruna gözünü kırpmadan, canını hiçe sayarak cepheye yürümüş, esaret altında yaşamaktansa çocuğunun örtüsünü sırtladığı mermiye örtmüş, gerektiğinde canını vermiştir. Hastalıklı bir bilinçaltının yansıması olan bu zincirleme oyunu, aynı zamanda pervasızca sahnelen bir maneviyat düşmanlığıdır. Edremit’i gündeme taşıyan bu menfur olay, aynı zamanda milli bağımsızlığımız uğrunda şehadet şerbeti yudumlamış şehitlerimize, aziz gazilerimize yine onların evlatları olan Edremitlilere bir hakarettir. Diller varmasa da Yunan ordularının ülkemizi işgal ettiği yıllardaki hedefi de tam olarak budur. Bizi inancımızdan ve değerlerimizden uzaklaştırıp, tek dişi kalmış, batı medeniyeti canavarının kollarına bırakmayı hedefleyen herkes, aynı değirmene su taşır. Bu durumda 9 Eylül 2021 tarihinde yaşanan bu mizansendeki amaç ile yunan ordusunun ülkemizi işgale götüren amaç aynıdır. ‘İşgal ordularının gayelerini bugün sizler mi gerçekleştireceksiniz’ diye sorarız. Ne yazıktır ki 1920'de fiziken işgal edilememiş vatanımız bugün zihinsel bir işgale uğramış gibi görünmektedir. Bizler, Edremit Sivil Toplum Kuruluşları olarak, kahraman kadınlarımızın yetişmesini sağlayan, manevi değerlerimizi çiğnetmeyeceğimizi, çağdaşlık adına aziz milletimizin dinini, kadim değerlerini ve özünü kaybettirmeye çalışan, milletin birlik ve beraberliğini bozan, bu hastalıklı zihniyetle olan mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow