hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kazdağına cam seyir terası için proje ekibi toplandı

    Kazdağına cam seyir terası için proje ekibi toplandı
    expand

    Kazdağına cam seyir terası için proje ekibi toplandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BALIKESİR’in Edremit ilçesi Belediye Başkanı Kamil Saka’nın girişimiyle, Kazdağları’nın 836 rakımlı Şahinderesi kanyonuna yapılacak cam seyir terası için proje ekibi toplandı. Cam seyir terasının, doğaya zarar verilmeden yapılacağı belirtildi.

    Edremit ilçesinde Kazdağları’na yapılacak cam seyir terası için Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Tamer Acar, Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkesir Şube Müdürü İlker Baldan, Kazdağları Milli Park Şefi Yasir Özerhan ve projede görevli teknik ekip toplantı düzenlendi. Edremit Belediyesi tarafından hazırlanan projenin yapımında çelik konstrüksiyon üzerine ahşap kaplama uygulanacağı belirtilirken, çevre düzenlemesinde de ahşap ve taş kullanılarak doğaya ve hiçbir canlıya zarar verilmeyeceği açıklandı.

    Terasta sesli betimlemeler ile Kazdağları’nın efsanelerinin anlatılacağı elektronik terminaller bulunacağını söyleyen Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Tamer Acar, cam seyir terası inşasının 24 ay süreceğini söyledi. Acar, “Toplam maliyeti 2 milyon 418 bin lira olan projenin 1 milyon 488 bin lirası Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından hibe olarak, 930 bin lirası ise Edremit Belediyesi tarafından karşılanacak. Proje, bölgenin tanıtımına ve dağ turizminin gelişmesine önemli katkı sağlayacak. Proje hayata geçirilirken doğaya zarar verilmemesine büyük önem gösteriyoruz” dedi.

    Fatih Emrah ERDOĞAN/EDREMİT(Balıkesir), (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow