hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Açık hava mezatı

    Açık hava mezatı
    expand

    Açık hava mezatı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Basri Tuncay ERTAN/ERDEK, (Balıkesir), (DHA)-BALIKESİR’in Erdek İlçesi’ne bağlı kırsal Ballıpınar Mahallesi’nde üretilen sezon mahsulü kiraz, erik ve yeşil fasulye satışları artarak devam ediyor.

    Ballıpınar Mahallesi’nde haftanın 3 günü gerçekleşen satışlara katılan esnaflar açık arttırmadan satın aldıkları ürünleri Bandırma,Erdek,Edincik ve Gönen pazarlarında tüketicilerle buluşturuyor. Son yapılan açık arttırmada kiraz 4-7 lira, erik 5-7 lira, yeşil fasulye 5-7 lira arası alıcı buldu.

    Ballıpınar Muhtarı Necmi Sezer, satışların mahallenin ekonomisine önemli katkı sağladığını, ürün artışı ile fiyatlar düşse de müstahsilin memnun olduğunu söyledi. Açık arttırma satışında yer alan Erdek Tarım ve Orman İlçe Müdürü Dilek Işıktaş ise, Tarım ilçe olarak katma değer yaratan Ballıpınar’a her zaman yakın ilgi ve destek verdiklerini, amaçlarının sağlıklı üretim ile verimi arttırarak Ballıpınar ekonomisine katkı sağlamak olduğunu söyledi.

    Erdek Ziraat Odası Başkanı Haluk Özgür ise Ziraat odası iktisadi işletme olarak üreticinin ihtiyacı olan araç, gereç, ekipman ve zirai mücadele anlamında tüm ihtiyacın karşılandığını, yakın ve sıcak temasın hasatta pazara yansıyarak müstahsilin emeğinin karşılığını görmesi en büyük sevinçleri olduğunu kaydetti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow