hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Barınakta kalan balıkçıya Başkan Karışık sahip çıktı

    Barınakta kalan balıkçıya Başkan Karışık sahip çıktı
    expand

    Barınakta kalan balıkçıya Başkan Karışık sahip çıktı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tuncay ERTAN/ERDEK (Balıkesir), (DHA)-BALIKESİR’in Erdek ilçesinde evi olmadığı için 3 yıldır barınakta yaşayan balıkçı Hüseyin Avcıer’e (50) Belediye Başkanı Burhan Karışık sahip çıktı. Karışık, Tatlısu Mahallesi’nde Belediye Zabıta noktası olarak kullanılan binanın alt katını Avcıer'e tahsis ettirdi.
    Erdek ilçesinin Tatlısu Mahallesi’nde yaşayan ve 40 yıldır balıkçılık yapan, ancak evi olmadığı için barınakta kalan Hüseyin Avcıer'e Belediye Başkanı Burhan Karışık sahip çıktı. Mahalleyi ziyaretinde Avcıer’in evsiz olduğunu ve yaz-kış barınakta kaldığını öğrenen Karışık, Tatlısu Mahallesi’nde Belediye Zabıta noktası olarak kullanılan binanın alt katını barınması için Avcıer'e tahsis ettirdi. Avcıer’e, Erdek Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile maddi ve yakacak yardımında da  bulunuldu.
    Yaklaşık 3 yıl sonra sıcak bir yuvaya kavuşmanın heyecanını ve sevincini yaşayan Hüseyin Avcıer, Belediye Başkanı Karışık'a teşekkür etti. Tatlısu Mahallesi’nde doğup büyüdüğünü ve 40 yıldır balıkçılık yaptığını söyleyen Avcıer “Ancak kalacak yer sorunum vardı. 3 yıldır sahilde barınakta kalıyordum. Ama kışın çok soğuk oluyor. Su yok, elektrik yok. Elbiselerimi ve yemek yediğim mutfak eşyalarımı deniz suyu ile yıkadım. Belediye Başkanımız Burhan Karışık bey, sıkıntıma, sorunuma kayıtsız kalmadı ve bana barınma, yani kalacak yer tahsis etti. Artık kışın soğukta üşümeyeceğim. Başkanımıza çok teşekkür ediyorum, kendisinden Allah razı olsun” diye konuştu.  (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow