hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    DSİ, Erdek’te dereleri temizliyor

    DSİ, Erdek’te dereleri temizliyor
    expand

    DSİ, Erdek’te dereleri temizliyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tuncay ERTAN/ERDEK(Balıkesir),(DHA)- Devlet Su İşleri (DSİ) Balıkesir 25’inci Bölge Müdürlüğü, Erdek-Bandırma Karayolu’na yakın bölgelerde yer alan derelerde temizlik çalışmalarının startını verdi.

    Erdek Zeytinli Mahallesi Muhtarı Ali Aydın’ın talebine kulak veren, DSİ Balıkesir 25. Bölge Müdürlüğü, her yağış sonrası sular altında kalan Erdek-Bandırma karayolunun araç sürücüleri için güvenli hale dönüştürülmesine yönelik ilk adımı attı. Erdek’te, geçtiğimiz Aralık ayında yaşanan yoğun yağmur yağışının ardından, yaşanan selden dolayı Erdek-Bandırma Karayolu’nda Tek Zeytin ile Askeri Kamplar Bölgesi araç trafiğine kapanmıştı. Yaşanan sel sonrasında Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık beraberinde Zeytinli Mahallesi Muhtarı Ali Aydın ile birlikte bölgeye giderek, mahallede yaşayan vatandaşları dinlendikten sonra, sorunu çözmeye yönelik karşılıklı fikir alışverişinde bulunulmuştu. Zeytinli Mahallesi Muhtarı Ali Aydın’ın 3 aydan bu yana sürdürdüğü mücadeleye, DSİ Balıkesir 25. Bölge Müdürlüğü olumlu cevap verirken, DSİ ekipleri iş makineleri eşliğinde ilçemize gelerek çalışmalara başladı.

    Erdek’e kalabalık bir ekiple gelen DSİ Balıkesir 25. Bölge Müdürlüğü çalışanlarına, Erdek Zeytinli Mahallesi Muhtarı Ali Aydın ile Alaattin Mahallesi Muhtarı İsmail İşler eşlik ederken, Erdek-Bandırma Karayolu üzerinde yer alan Ramla-Alişan-Mangırcı ve Değirmendere deki araziler adım adım dolaşılarak incelemelerde bulunuldu. Yapılan incelemelerde DSİ ekibi, derelerin temizlenmesine karar verirken, ilk çalışma Erdek Tek Zeytin ile Askeri Kamplar Bölgesi arasında kalan Ramla Deresi’nde iş makineleri eşliğinde temizlik çalışmalarına başlandı. Yapılan incelemelerde DSİ ekibi, derelerin temizlenmesine karar verirken, ilk çalışma Erdek Tek Zeytin ile Askeri Kamplar Bölgesi arasında kalan Ramla Deresi’nde iş makineleri eşliğinde temizlik çalışmalarına başlandı. Ramla Deresi’nde temizlik çalışmaları devam ederken, yağışların devam etmesinin yanı sıra zeminin bataklığa dönüşmesi iş makinelerinin çalışmasını engellediği için çalışmaya ara verilmek zorunda kalındı. Bölgede devam eden çalışmaları yakından takip eden Erdek Zeytinli Mahallesi Muhtarı Ali Aydın, Ramla Deresi’ndeki temizlik çalışması sona erdikten sonra, DSİ ekipleri Yapay Gölet ile Alişan Dere arasında kalan (Erdek-Bandırma Karayolu’nun 2. Bölümü) alanda mevcut Kadastro Planı’na göre kazık çakma işlemine geçilip, Ramla Deresi’nden sonra kazık çakılan bölgede temizlik çalışmalarına başlanacağını öğrendiklerini söyledi. Aşırı yağmur yağışlarından dolayı dere yataklarının bozularak yön değiştirdiğini DSİ ekipleri ile birlikte gözlemlediklerini ifade eden Aydın, “Alt yani taban diye tanımladığımız bölgelerindeki zeminin biraz daha kurumasını bekleyeceğiz, aksi takdirde arazinin şu anki konumuna göre iş makinelerinin burada verimli çalışamayacağı bize aktarıldı.” diye konuştu.

    Dere yataklarında ev, arazi ve zeytin bahçeleri bulunan vatandaşların, sorunlu bölgelerde daha hızlı çalışma yapılabilmesi için DSİ görevlilerine imza vermeleri gerektiğinin kendilerine aktarıldığını belirten Aydın, “Biz muhtarlar olarak imza işinin yardımcısı ve yakın takipçisi olacağımızı DSİ yetkililerine aktardık.” dedi. Erdek Zeytinli Mahallesi sakinlerine seslenen Aydın, “Alişan Dere ve Mangırcı Dere yakınında evi, villası, arazisi ve zeytin bahçesi bulunan vatandaşlarımızın muhtarlığımız ile iletişime geçmesini bekliyorum. Çünki, bu temizlik işlemlerinin hızlandırılması adına DSİ ekiplerinin hızlı ve seri çalışma gerçekleştirebilmesi DSİ’nin talep ettiği muvafakat dilekçelerine bağlı. Vatandaşlarımızın muvafakat dilekçeleri olmadan DSİ görevlilerinin sorunlu olan dereler ile bölgelerde herhangi bir çalışma yapabilmeleri mümkün değil.” diyerek sözlerine ekledi. Aydın, açıklamasının sonunda, tek davetle bölgeye ekip gönderen Balıkesir 25. Bölge Müdürlüğü’ne teşekkür etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow