hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdek Halk Eğitim’den yıl sonu sergisi

    Erdek Halk Eğitim’den yıl sonu sergisi
    expand

    Erdek Halk Eğitim’den yıl sonu sergisi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Basri Tuncay ERTAN/ERDEK,(Balıkesir),(DHA)-BALIKESİR Erdek Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nce 2018-2019 eğitim- öğretim dönemi kapsamında açılan çeşitli el sanatları kurslarına katılan kursiyerlerin yıl sonu sergisi törenle açıldı.

    Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık ve eşi Zeynep Çalık, Erdek Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nce açılan kurslara katılan kursiyerlerin yıl boyunca yaptıkları çalışmalar neticesinde ortaya çıkan eserlerin sergilendiği yılsonu sergisinin açılışında yer aldı. Erdek Kapıdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi sergi salonunda açılışı yapılan yılsonu sergisine, ilçemiz protokol üyeleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan açılışta, ilk konuşmayı yapan Erdek Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bekir Alkan, halk eğitim merkezlerinin yalnız biçki nakış kursu olarak anılan yerler olmakta çıkmış, çağın ihtiyaçlarına uygun eğitimlerin verildiği hayat boyu öğrenme merkezlerine dönüştüğü eğitim kurumları olduğunu açıkladı. Halk eğitim merkezlerinde 7 den 77 ye her yaştan insanın ilgi, yetenek ve beklentilerine uygun kursların düzenlendiğini söyleyen Alkan, her zaman, her yerde,  herkes için eğitim sloganıyla kursların devam ettiğini belirtti. Halk eğitim merkezinin faaliyetleri hakkında da bilgiler aktaran Alkan, Sıfır Atık isimli projenin Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık’ın eşi Zeynep Çalık hanımefendinin önderliğinde yürütmeye çalıştıklarını bildirdi.

    Kaymakam Ekrem Çalık ise yaptığı konuşmada, “Kurslarda kursiyerlerimiz çok güzel eserler ortaya çıkarmışlar. Sayın Cumhurbaşkanımızın kıymetli eşi Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayesinde tüm yurt çapında başlatılan “Sıfır Atık” projesi, kursiyerlerimizin el emeği ve göz nuru çalışmaları ile özellikle atıkların tekrardan geri kazandırılması madden ve manen çok anlamlı. Bu vesile ile emeği geçen kursiyerlerimizi, usta öğreticilerimizi, öğretmenlerimizi tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum.” dedi. Açılan kurslarda görev alan öğretmen ve usta öğreticiler ile kursiyerlere Kaymakam Ekrem Çalık tarafından Teşekkür ve Başarı Belgesi verilirken, serginin açılışını yapan Kaymakam Ekrem Çalık ve eşi Zeynep Çalık sergileri tek-tek gezerek eserler hakkında bilgi aldı. Erdek Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde 2018-2019 eğitim-öğretim yılında açılan toplam 253 dalda açılan kursa katılan 5135 kursiyerin 3222'sinin kadın olduğu öğrenildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow