hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdek'te "jeoturizm" konulu panel

    Erdekte jeoturizm konulu panel
    expand

    Erdek'te "jeoturizm" konulu panel

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Basri Tuncay ERTAN/ERDEK (Balıkesir) (DHA)- BALIKESİRİ'in, Erdek ilçesinde "Jeoturizm" konulu panel düzenlendi. Panelde, Erdek körfezinin jeomorfo turizm özellikleri ve depremselliği, jeoparklar ve jeoturizmin yerel kalkınmaya etkisi konuları ele alındı.

    Erdek Cumhuriyet Alanı’nda düzenlenen panelde İstanbul Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği bölümünden Dr. Yıldırım Güngör, TMMOB YK Başkanı Hüseyin Alan ve TMMOB JMO Balıkesir Temsilci Yardımcısı Aysun Aykan konuşmacı olarak yer aldı. Panelde, doğa kullanımındaki değişimin tarihsel süreci, Erdek körfezinin jeomorfo turizm özellikleri ve depremselliği, jeoparklar ve jeoturizmin yerel kalkınmaya etkisi konuları ele alındı.

    Panele, CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Erdek Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı, Belediye Meclis Üyesi İbrahim Beyoğlu, İYİ Parti Erdek İlçe Başkanı Arif Demir, CHP Erdek İlçe Başkanı Metin Uysal, CHP Erdek İlçe Kadın Kolları Başkanı Hale Tuna ve çok sayıda vatandaş katıldı.

    Panelde kısa bir konuşma yapan Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Jeoturizm anlamında zengin destinasyona sahip Erdek’in bu zenginliklerini öne çıkartma anlamında yerel yönetim olarak çabaları olduğunu, tüm dünyada olduğu gibi Erdek Belediyesi olarak Zeytinli Ada Meryem Ana Kilisesi'nde bulunan meteor taşının inanç turizmi anlamında Erdek’e katkı sağlayacağına inandığını söyledi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow