hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sıcaktan bunalan kendini denize atıyor

    Sıcaktan bunalan kendini denize atıyor
    expand

    Sıcaktan bunalan kendini denize atıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Basri Tuncay ERTAN/ERDEK (Balıkesir) (DHA) - BALIKESİR'in Erdek ilçesinde sıcaktan bunalan vatandaşlar, plajları doldurup serinlemek için denize akın etti.

    Güney Marmara'da hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle, vatandaşlar ve turistler plajlara akın etti. Yoğunluğun yaşandığı Erdek İlçesi Çuğra, Kanava ve Kastri plajlarında çok sayıda kişi denizde yüzerek serinlemeye çalıştı. Erdek İlçesi’nin eğlence merkezi unvanına sahip Ocaklar Mahallesi de turistlerle doldu. Ocaklar plajında güneşin ve denizin keyfini  çıkaran tatilciler, serinlemek için sık sık denize girerken, kimileri de bol bol güneşlendi. Erdek ve Ocaklar plajlarının yanı sıra tatil için Kapıdağ Yarımadası kıyı kenar şeridinde yer alan Narlı, İlhan, Doğanlar, Turan ve Ormanlı mahallelerini tercih eden turistler de serinlemek için plajları doldurdu. Erdek merkez ve bağlı kırsal mahalle sahillerinde adım atacak yer kalmazken, vatandaşların sıcak hava sebebiyle saatlerce denizden çıkmadıkları görüldü.

    Öte yandan Erdek’teki otel-motel ve pansiyonların % 60 kapasite ile çalıştıkları, bayram da ise rezervasyonların % 100’e ulaşması bekleniyor

    (FOTOĞRAFLI)

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow