hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gönenli öğrenciler aşçılıklarını ödülle tescilledi

    Gönenli öğrenciler aşçılıklarını ödülle tescilledi
    expand

    Gönenli öğrenciler aşçılıklarını ödülle tescilledi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ahmet ILGAZLI,(GÖNEN),(Balıkesir),(DHA)-BALIKESİR’in Gönen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Kız Meslek Lisesi) öğrencileri 17. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali’ne katılarak yapılan yemek yarışmalarında iki gümüş ve bir bronz madalya aldı.

    Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) tarafından İstanbul/Eyüp Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen 17. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali’ne Gönen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri katıldı. Türk mutfağını dünyaya tanıtan ve ülkemiz turizminin gelişmesine katkıda bulunan organizasyona 48 ülkeden şefler de katılarak yapılan yarışmalarda jüri üyesi olarak görev aldı.  Ülkemiz başta olmak üzere Kıbrıs ve Türk Cumhuriyetlerinden gelen lise öğrencileri ekip ve bireysel olarak çeşitli kategorilerde yarışmalara katıldı.

    Yapılan yemek yarışmalarında iki gümüş ve bir bronz madalya alan Gönen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri büyük bir başarıya imza attı. Pratik Gençler kategorisinde bireysel olarak yarışan 11. sınıf öğrencisi Dilay Erkoyunucu üçüncü olarak bronz madalya, Modern Türk Mutfağı Pratik Ekip yarışmalarında farklı kategorilerde ise iki ekipten oluşan Sümeyra Tuğba Yalçın, Zeliha Bilen, Kübra Güler, Esra Gezgin, Hatice Yanık, Selinay Kuşçu, Halime Dağlı ve Elif Ekici isimli öğrenciler ikinci olarak gümüş madalya aldı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow