hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çeltik üreticisi, yasağı tarlada geçirdi

    Çeltik üreticisi, yasağı tarlada geçirdi
    expand

    Çeltik üreticisi, yasağı tarlada geçirdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Süleyman ÖZAYDIN/MANYAS (Balıkesir) (DHA) -BALIKESİR'in Manyas ilçesinde çeltik ekimine az bir süre kalması nedeniyle muaf olan üretici tarlada ekim öncesi hazırlıklarını yaptı.

    Hafta sonu 31 ilde uygulanan sokağa çıkma yasağında çeltik üreticileri ekim yapılacak alanları hazırladı. Manyas Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Danç, "Yöremiz de çeltik ekimleri Mayıs ayının 10'u gibi başlar. Çeltik ekicisinin en yoğun olduğu günler bu günlerdir. Hükümetimizin çiftçimize ve besicilerimiz ile üreten kesime uyguladığı muafiyete teşekkür ediyoruz. Biz çalışıyoruz, lütfen siz evde kalın" dedi.

    Manyas Kaymakamı Muhammed Kaya, hafta içinde sokağa çıkma yasağına uymayan 20 yaş altı ile 65 yaş üstü vatandaşlara kabahatler kanununa göre ceza-i müeyyide uygulandığını açıklarken, genel de vatandaşların bir kaç istisna dışında kurallara uyduğunu söyledi. Kaya, güvenlik güçlerinin sık aralıklarla mahalleleri dolaşarak, anonslarla vatandaşları uyardığını buna rağmen 4 işyerine 3 bin 250'şer TL ceza, yol devriyesinde alkollü oldukları belirlenen 20 yaş altı ve altı 4 gence kişi başı 1000'er TL ceza uygulandığını söyledi.

    (FOTOĞRAFLI)

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow