hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çiftçiye pancar ekimi çağrısı

    Çiftçiye pancar ekimi çağrısı
    expand

    Çiftçiye pancar ekimi çağrısı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Süleyman ÖZAYDIN/MANYAS (Balıkesir) (DHA) –BALIKESİR’in Manyas ilçesinde  çiftçiler, Susurluk Şeker Fabrikası Müdürü Hakan Çelik bir araya geldi. Çelik, çiftçilere çağrıda bulundu.

    Manyas Ziraat Odası Toplantı Salonu'nda gerçekleşen toplantıya Manyas Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Danç, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdal Ok, Manyas Süt Üreticileri Birliği Başkanı Fevzi Karakaş  ve pancar üreticileri katıldı.

    Pancar çiftçisine müjdeler veren Susurluk Şeker Fabrikası Müdürü Hakan Çelik, “Susurluk Şeker Fabrikaları’nda pancar bedellerinin ton başına ödemede yüzde 12 polar fiyat garantisini veriyoruz. Yani 12 polar altındaki tüm değerler yüzde 12 olarak kabul edilecek.” dedi. Sektörün röntgenini çektiklerini ve tedaviye başladıklarını vurgulayan Çelik “Artık küspe bedellerini de üreticinin kendisine ödeyeceğiz. Küspe kartını kaldırdık, artık tüccara kart satışı olmayacak. Çiftçi bizzat nüfus kâğıdıyla fabrikadan küspesini teslim alacak, küspe işi ticarete dökülmeyecek, çiftçi küspe hakkını kullanmayacaksa fabrikaya dilekçe ile başvuracak ve küspe bedelini fabrika ödeyecek. Küspe bedellerinin yarısını Mayıs’ta yarısını da Kurban Bayramı’ndan önce ödeyeceğiz” dedi.

     Susurluk Şeker Fabrikası’nın temelinin 1953-55 yılları arasında Celal Bayar ve Adnan Menderes tarafından atıldığını anımsatan Çelik “Ülke ve bölge ekonomisine yılda yaklaşık 300 milyon TL katkısı bulunan Susurluk Şeker Fabrikasını yaşatmak hepimizin görevidir. Bunu bölgedeki pancar ekim alanlarını arttırarak sağlayabiliriz” ifadesini kullandı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow