hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Manyas Ziraat Odası Başkanı Danç: Haydar pancar alım merkezi yeniden açılmalı

    Manyas Ziraat Odası Başkanı Danç: Haydar pancar alım merkezi yeniden açılmalı
    expand

    Manyas Ziraat Odası Başkanı Danç: Haydar pancar alım merkezi yeniden açılmalı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Süleyman ÖZAYDIN/MANYAS (Balıkesir) (DHA) BALIKESİR’de Manyas Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Danç, geçtiğimiz yıllarda kapatılan Manyas’ın kırsal Haydar Mahallesinde bulunan pancar alım merkezinin yeniden açılması talebinde bulundu.

    Şeker pancarında polar oranının 12’ye düşürülmesini olumlu bulduklarını söyleyen Manyas Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Danç, Haydar Mahallesinde bulunan pancar alım merkezinin açılması talebinde bulundu. Polar oranının önceki yıllarda yüksek tutulması ve pancar üreticisinin ürününü Susurluk Şeker Fabrikasına taşımasını istemesi ile Manyas bölgesinde pancar ekiminin azaldığını hatırlatan ve bu nedenle de Haydar Mahallesi’ndeki pancar alım merkezinin kapatıldığını hatırlatan Danç, “Şimdi polar oranı düştüğü için çiftçilerin geçmiş yıllar da olduğu gibi pancar ekimine yöneleceğine inanıyorum. Ancak bunun için Haydar alım merkezinin kesinlikle açılması gerekiyor” dedi.   

    Manyas Ziraat Odası’nda Susurluk Şeker Fabrikası Müdürü’nün de katıldığı toplantı da yörede pancar ekimi yapılması çağrısında bulunduğunu hatırlatan Başkan Danç, “Kendisine daha önce çok kez çeşitli platformlar da dile getirdiğimiz isteğimizi yine tekrarlayarak, Haydar pancar alım merkezinin açılmasını istedik. Bize ‘10 bin ton pancar yapın, alım merkezini açalım’ dendi. Ben de siz alım merkezini açın ben on bin tona tekabül eden 1500 dekar pancar ekiminin garantisini veriyorum, dedim. Daha ne yapacağız?  Yıllardan beri her yıl alım yapılan Haydar pancar alım kantarını kapattılar. Polar oranı da düştü, daha önce polar yüksekliğinden dolayı, pancar ekicileri emeğinin karşılığını alamıyordu. Oranın düşürülmesiyle birlikte inanıyorum ki, pancar ekimi alanı genişleyecektir, ancak şimdi de alım merkezinin kapalı olması ekime engel teşkil edecektir. Pancar ekicisinin Susurluk Şeker Fabrikasına pancar götürmesi çok güç ve zordur. Biz bir kez daha Haydar alım merkezinin açılmasını istiyor ve Manyas çiftçisinin 1990’lı yıllarda  olduğu gibi geniş alanlarda şeker pancarı ekimini yapmalarını istiyoruz” dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow